TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Fenerbahçe'ye yanıt geldi

Mehmet Büyükekşi
Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Büyükekşi gelecek TFF başkanlığı seçiminde yeniden aday olacağını duyurdu ve Fenerbahçe'ye yanıt verdi. İşte o açıklamalar...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hürriyet'e açıklamalarda bulundu.

"Bu projelerin devam etmesi gerekiyor."

Yaptığı projeleri açıklayan Büyükekşi, "10 ayda, uzun zamandır süren yapısal sorunları ortadan kaldırmak tabii ki imkânsız. Ancak bu projelerin devam etmesi gerekiyor. En önem verdiğim ve doğru olduğunu düşündüğüm işlerimiz olarak Altyapı/ Akademi Projesi ve Akademilere Finansman Desteği, Hakem Gelişim Sistemi ve Akademisi, TFF’nin tüm departmanlarında gerçekleştirdiğimiz dijitalleşme adımları, sponsorlukların genişletilmesi ve 2 milyon metrekare arazinin tahsisini gerçekleştirdiğimiz GES Projesini örnek verebilirim. Tüm bu projeler 10 ay içerisinde sorunlar belirlenerek planlandı ve hayata geçirildi." dedi.

Jorge Jesus'a cevap

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Portekizli hocası Jorge Jesus'un, "Neden rakibimiz her hafta bizden önce oynuyor? Bunu anlayabilmiş değilim, biz de zaman zaman erken oynamak isterdik” şeklindeki ifadesine yanıt verdi:

"Burada yanlış bir algı var, öncelikle onu düzeltelim. Fikstür ile maç planlama farklı konular. Maç Planlama Departmanımız çekilen fikstüre göre planlamalarını bazı değişkenlere göre birkaç haftalık periyotlar halinde belirliyor. Buradaki değişkenler; kulüplerimizin Türkiye Kupası ve Avrupa maçları, hava ve ulaşım şartları, yayın planlanması ve seçim veya olağanüstü durumlar. Ayrıca ligin başından beri takımların aynı sırayla oynadığı da doğru değil."