Mehmet Demirkol'dan lobi isyanı

Mehmet Demirkol'un konuk olduğu eski bir programdan kare.
Mehmet Demirkol'un konuk olduğu eski bir programdan kare.

Duayen yorumcu Mehmet Demirkol, UEFA'nın EURO 2024'ü Almanya'ya vermesinin sebebinin lobi olduğunu söyledi. Demirkol, Almanya'nın lobisinin çok büyük olduğunu vurguladı ve verilen kararı buna bağladı.

BeIN SPORT yorumcusu Mehmet Demirkol,EURO 2024’ün ev sahipliğinin Almanya’ya verilmesini değerlendirdi. Almanya’nın büyük bir lobisinin olduğunun altını çizeren Demirkol, bu tarz organizasyonlarda böyle lobisi olan ülkelerle yarışmanın kolay olmadığını belirtti.

Almanya gibi ülkeleri böyle organizasyonlar geride bırakmak için açık ara önde olmak gerektiğini söyleyen Mehmet Demirkol, çok güçlü bir sunum hazırlamamıza rağmen kaybetmemizin üzücü olduğunu vurguladı.

UEFA Başkanı Ceferin'in EURO 2024'ü Almanya'ya verdiği an.
UEFA Başkanı Ceferin'in EURO 2024'ü Almanya'ya verdiği an.
  • 2016 Avrupa Şampiyonası sırasında Türkiye'nin kamp yaptığı köyde iken yerel basının takip ediyorduk. Onlar nasıl görüyor diye... Tam hatırlamıyorum ama şöyle bir analiz vardı, 'Türkiye neden Avrupa Şampiyonası'na katılıyor?' diye bir köşe vardı. Demek ki böy merak var. Bizim Avrupa'da bir şeylere talip olabilmek için herhangi bir Avrupa ülkesinin yaptığından bin kat daha fazlasını yapmam Almanya çok güçlü bir lobisi olan bir futbol ülkesi. Her şampiyonanın doğal adayıdır. Büyük bir lobisi var. Kafa kafaya değil, %70-8 durumda olmalıyız ki ancak o zaman tercih ediliriz. Muhtemelen güçlü bir lobi. Tabii bunun sadece futbol karşılığı da yok. Olmadı. 2016 seçimlerinde daha güçlü durumdaydık. O günkü durumda 7'ye 6 kaybetmiştik. Bir hafta öncesinde bizim aldığımız konuşulu sefer çok daha güçlü bir hazırlığımız olmasına rağmen bizim önde olduğumuza dair herhangi bir şey duymadım. Bu tip güçlü lobil seçimlerde kapışmak kolay değil.