Mehmet Demirkol'dan yabancı kuralı iddiasına tepki

Yorumcu Mehmet Demirkol, kulislerde konuşulan yabancı sınırlaması kuralına isyan etti.
Yorumcu Mehmet Demirkol, kulislerde konuşulan yabancı sınırlaması kuralına isyan etti.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de gelecek sezon uygulanacağı iddia edilen yabancı sınırlaması kuralına tepki gösterdi.

Deneyimli spor yorumcusu ve yazarı Mehmet Demirkol, ligde önümüzdeki sezon getirileceği iddia edilen 6+2+2 şeklindeki yabancı sınırlaması kuralını eleştirdi.

beIN Sports'ta yayınlanan beIN Manşet programında konuşan Demirkol konuya ilişkin yaptığı yorumda, "Bu kural bir ara uygulanmıştı değil mi? Yabancı kuralını kimse tartışmıyor. 2 tane de tesislere koysunlar, 2 tane de evinde otursun! Çok sıkılıyorum artık bu işten. Allah aşkına teknik direktörler arasında anket yapın, bunu kim istiyor? Rica ediyorum, yapmayın, etmeyin! Yöneticiler bu işlere itiraz etmiyor mu? O kadar transfer yaptınız, paralar döktünüz. O yüzden TFF yönetiminde futbolun içinden gelmiş isimlere ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Yeni yabancı kuralı neyi içeriyor?

  • Getirileceği iddia edilen sistemde takımlar 10 yabancı futbolcuyu kadrosunda bulundurma hakkına sahipken, bunlardan 6 tanesini 11'de oynatma, 2'sini yedek kulübesinde, 2'sini de tribünde oturtmak zorunda kalacak.