Memphis Depay'ın Barcelona'dan ayrılacağı kesinleşti

Memphis Depay
Memphis Depay

Transfer döneminde Galatasaray ve Beşiktaş da olmak üzere bir çok kulüple ismi anılan Memphis Depay, Barcelona'daki kariyerinin sonuna geldi. Hollandalı yıldızın Juventus'a yakın olduğu söyleniyor

Memphis Depay'ın Barcelona'dan ayrılma vakti geldi. Bu transfer döneminde Robert Lewandowski'nin takıma katılmasıyla yolların ayrılması düşünülen yıldız isim İtalya'ya gidiyor.

Sport'un yayınladığı habere göre, Juventus, Memphis'in transferinde temasları sıklaştırırken, Hollandalı da Barcelona'dan ayrılmayı razı oldu. İki kulüp arasındaki transfer görüşmeleri zorunlu satın alma opsiyonlu bir anlaşma üzerinden ilerlerken, bu planı uygulamak için oyuncunun Barcelona ile bir yıllık daha sözleşme imzalaması gerekiyordu. Hollandalı futbolcunun menajerlerinin reddetmesiyle plan suya düştü.

Transferde yeni plan

Barcelona bu transfer planında yeni aşamaya geçildi. Bu sefer uygulanacak yöntemde düşük bir transfer ücretiyle beraber oyuncunun yeni kulübünde göstereceği performansa bağlı olarak bonuslar ödenecek.

28 yaşındaki yıldız ise Juve'den 2+1 yıllık sözleşme talep ediyor.

2021 yılında Lyon'ndan Barcelona'ya katılan Depay için 45 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti. Geçtiğimiz sezon Barcelona formasıyla 37 maça çıkan Memphis Depay, 13 gol ve 2 asistlik performans ortaya koydu.