Menajeri istedi, formasını bıraktı! Kariyeri bitme noktasına denk geldi

Ömer Faruk Beyaz, Milli takım U21 formasıyla
Ömer Faruk Beyaz, Milli takım U21 formasıyla

Fenerbahçe altyapısında yetişen ancak Fenerbahçe'nin sözleşme teklifini kabul etmeyip takımdan ayrılan Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'a transfer olmuştu. Bunun kendisi için önemli bir proje olduğunu söylesen Beyaz, hüsrana uğradı. Yeni transfer olduğu takımında 1 dakika bile forma giyemedi ve genç takımla maçlara çıkartıldı.

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon medyada geniş yer bulan Ömer Faruk Beyaz, kulübüyle sözleşme imzalamamış ve Alman ekibi Stuttgart'a transfer olmuştu.

Menajerinin kendisine çizdiği kariyer sonrasında Almanya'nın yolunu tutan 18 yaşındaki futbolcu, şimdilerde pişman. Stuttgart A takımında kendisine şans bulamayan oyuncunun kulüpteki geleceği de belirsiz.

Altyapısından yetiştiği Fenerbahçe'ye duygusal bir mesajla veda eden Ömer Faruk paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Büyük Fenerbahçe'nin büyük taraftarı, bugün resmi olarak kulübüm Fenerbahçe'den ayrılıp yeni bir maceraya atılıyorum. Seçtiğim bu yol kimilerinizi kırmış, kimilerinizi üzmüş olabilir ancak ben kariyerim için en doğrusu olduğunu düşündüğüm Avrupa hayalimi gerçekleştirmek üzere yola çıkıyorum. Başta başkanım Ali Koç olmak üzere gerek A takımda gerek altyapıda üzerimde emeği olan herkese ve son olarak bütün taraftarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Fenerbahçe tarihinin en genç kaptanı

Ömer Faruk Beyaz, 2019/20 sezonunun 34. haftasında Kadıköy'de oynanan maçta Fenerbahçe kaptanlık bandını Emre Belözoğlu'ndan almış ve Fenerbahçe tarihinin en genç kaptanı olmuştu.