Ausburg'dan Mergim Berisha kararı

Mergim Berisha
Mergim Berisha

Sezon başında Fenerbahçe'den Bundesliga ekibi Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, yeni takımında gösterdiği performans ile dikkati çekti. Alman temsilcisinin Mergim Berisha kararı belli oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de sezon başında Jorge Jesus'un kadrosunda yer bulamayan Mergim Berisha, transfer sezonunda Bundesliga ekibi Augsburg'a kiralandı.

Yeni takımında performansıyla öne çıkan Berisha, gösterdiği performans ile kamuoyunun beğenisini topladı. Kiralık olarak oynayan golcü futbolcu için resmî açıklama geldi.

Ausburg kararını verdi

Bundesliga ekiplerinden Augsburg, Fenerbahçe'den kiraladığı Mergim Berisha için satın alma opsiyonunu kullanma kararı aldı.

Kulüp üst yöneticisi Stefan Reuter; Augsburger Allemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada 24 yaşındaki Berisha için henüz satın alma opsiyonunu kullanmadıklarını belirtip, "Ancak bunu vaktinde yapacağız." dedi.

Transfer hakkında konuşan Stefan Reuter, "Olağanüstü bir şey ortaya çıkarsa ve oyuncu bir sonraki adımı atmak isterse, bununla meşgul oluruz" ifadelerini kullandı.

Kiralama anlaşmasına göre, Berisha'nın bonservisini almak için Augsburg'un Fenerbahçe'ye 4 milyon euro ödemesi gerekiyor.

Almanya'da kendini buldu

Augsburg'a kiralanan 24 yaşındaki futbolcu, Alman temsilci ise 20 resmî karşılaşmaya çıktı. Tecrübeli oyuncu söz konusu maçlarda 9 kez rakip fileleri sarsarken, takım arkadaşlarına 4 kez de gol pası verdi.

Milli takıma da seçildi

Performansıyla Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Hansi Flick'in de dikkatini çeken oyuncu, kadroya davet edilmişti. Peru ve Belçika ile oynanan hazırlık maçlarında oyuna sonradan giren oyuncu, ilk kez milli formayı terletti.

  • Golcü futbolcu Fenerbahçe'de 32 maça çıkarken 8 gol 3 asistlik performans sergiledi ve beklentilerin altında kaldı