Merih Demiral, forma kampanyasının gelirini açıkladı

Merih Demiral
Merih Demiral

A Millî Takım'ın savunma oyuncusu Merih Demiral, depremzedeler için yürüttüğü kampanya ile alakalı bir güncelleme yaptı. Atalanta stoperi, birçok ünlü futbolcu ile irtibata geçip onların formalarını açık artırma ile satışa çıkardı ve bu gelirleri AHBAP'a bağışlayarak depremden etkilenen vatandaşlara yardım sağladı. Demiral, formalardan elde edilen gelirin 10 milyon lirayı bulduğunu aktarırken; Buffon, Messi ve Neymar'ın formalarının henüz satılmadığını da duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından ilk günden itibaren yardımlarını sürdüren Merih Demiral, dünyaca ünlü futbolcuların imzalı formalarını açık arttırma ile satışa çıkararak gelirini AHBAP'a bağışladı.

Bein Sports'a konuşan Demiral, şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğu bu günlerde depremden etkilenen her vatandaşımızın acılarını bir nebze dindirebiliriz ve onlara biraz olsun dokunabiliriz.

  • "Twitter'dan bir kampanya yürütüyoruz ve ünlü oyuncuların formalarını satışa çıkartıyoruz. Oradan gelen gelirin tamamını AHBAP Derneği'ne bağışlıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 10 milyon TL topladık. Hâlâ devam ediyoruz. Şu anda Buffon'un kendi özel koleksiyonundan imzalı forması, Messi ve Neymar'ın formaları kaldı.

Elinden geleni yaptığını aktaran Merih, "Ben uzaktayım ve uzaktan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Oradaki insanlarımızı anlamaya çalışıyoruz. Zor bir durumdayız. Ekibimle beraber bu kampanyayı yapmaya karar verdik ve çok da iyi sonuçlar elde ettik." ifadelerini kullandı.

Çok önemli miktarda para topladıklarını vurgulayan Merih Demiral, "İnşallah bu kalan son üç formamızı da satıp oradan elde ettiğimiz tüm gelirleri depremden etkilenen vatandaşlarımıza AHBAP Derneği aracılığıyla bağışlayacağız. Hem bir farkındalık oluşturmak hem de bölgeye katkıda bulunmak adına herkesi, bulunabilecekleri her türlü desteğe davet ederek buradan da bir çağrıda bulunuyorum." dedi.

Kampanyaya kimler katıldı?

24 yaşındaki futbolcu, kampanyaya katılan futbolcuları da açıkladı: "Özellikle Buffon bizzat kendisi aradı ve eldivenini bağışlamak istedi. Inter'den Martinez ve Lukaku, formasını Hakan Çalhanoğlu abi aracılığıyla bağışlamak istedi."

  • "Onun haricinde İlkay Gündoğan aracılığıyla Erling Haaland ve De Bruyne de formasını bağışladı. Dortmund'dan Emre Can aracılığıyla Jude Bellingham formasını bağışlamak istiyor. Atalanta'dan tüm takım arkadaşlarım formalarını bağışlamak istiyorlar. Bu durum, beni çok mutlu ediyor."

"Hakan abi aracılığıyla Gianluigi Donnarumma ile konuştuk. O da Messi, Neymar ve Mbappe'nin maçta giydikleri formaları kendisi bizzat imzalayarak göndermek istedi. Çok güzel bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum."

Formalar ne kadara satıldı?

  • Antoine Griezmann forması 350 bin TL
  • Erling Haaland forması 400 bin TL
  • Kylian Mbappe forması 700 bin TL
  • Benzema ve Harry Kane forması 1 milyon 250 bin TL
  • Eden Hazard, Alvara Morato, Kevin de Bruyne 1 milyon TL