Messi ağlarken Arda güldü

Arda protestolara gülerek yanıt verdi.
Arda protestolara gülerek yanıt verdi.

2018 Dünya Kupası Elemelerinde oynanan kritik İzlanda maçında Rusya hayalleri suya düştü. Dün Eskişehir'de skora rağmen Milli Takımı el üstünde tutan Eskişehir seyircisi, Arda Turan'ı özel olarak protesto etti. Tecrübeli futbolcu maç öncesinde ve oyundan çıkarken ıslıklandı. Arda'nın protestoya verdiği tepki ise taraftarları iyice çileden çıkardı.

2018 Dünya Kupası Elemelerinde İzlanda ile oynanan kritik maçta Türkiye'nin Dünya Kupası hayalleri suya düştü.

Ay yıldızlıların 32. dakikada 1- 0 geri düştüğü karşılaşmada daha sonra da kalesinde 2 gol görmesine rağmen Eskişehir tribünleri maç boyunca desteğini sürdürdü; ancak bir isme özel protesto vardı, o da Arda Turan'dı.

EURO 2016'dan bu yana bitmek bilmeyen kriz

EURO 2016'da prim tartışmaları ile başlayan kriz bir türlü bitmek bilmedi. 2018 Dünya Kupası Elemeleri için oynanacak olan grup maçlarına Arda Turan, Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz çağrılmadı ve Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan sorunlar Dünya Kupası Eleme grup maçlarına yansıdı. Milli takımda yaşanan bu kriz dönemi sonrasında spor basını bu olayı derinlemesine soruşturdu, yeri geldi Fatih Terim'i köşeye sıkıştırdı.

Avrupa Şampiyonası'nda yaşanan olaylarla alakalı hiçbir açıklama yapılmaması kamuoyundan büyük tepki toplarken, Milli Takımın içinden haber sızdırıldı veBilal Meşe olayı tüm yönleriyle anlatan, krizin nedeninin prim olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı.

Kosova maçından önce Fatih Terim'in kadroyu açıklamasıyla 4 oyuncu tekrar Ay yıldızlı formaya geri döndü. Fakat maç öncesinde yapılan basın toplantısında Fatih Terim, "Evet kadroya aldım ama içime sinmedi" demesi krizin hala bitmediğini gösteriyordu. Bunun üzerine spor basını konuya dair sorularını daha sıklaştırdı ve Fatih Terim'i soru yağmuruna tuttu, fakat olaylar hakkında ser verildi sır verilmedi.

Süreç boyunca üç maymun oynanarak kriz çözüldü süsü verilse de en sonunda Makedonya maçı sonrasında, Arda Turan'ın Bilal Meşe'ye saldırmasıyla kriz yeniden ve daha büyük bir şekilde alevlendi.

Makedonya ile hazırlık maçında karşılaşan Milli Takım oyuncularını, İtalya'ya götüren özel uçakta olay patlak verdi. Milli Takımın, Makedonya ile golsüz berabere kaldığı özel maçın ardından Slovenya kampı için Üsküp'ten gece özel uçakla ayrıldı. Federasyondan çıkan özel izin gereği Milli Takım'ın uçağına basın mensupları da alındı. Uçakta Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırısı gündeme bomba gibi oturdu.

Yaşanan bu olay sonrasında ertesi gün kameralar karşısına geçen Arda Turan, Milli Takımı bıraktığını açıkladı. Fatih Terim ile basın toplantısı öncesinde görüşen yıldıza, Terim, basın karşısına çıkıp özür dilemesi halinde kendisine tolerans gösterileceğini söyledi; fakat tecrübeli futbolcu kendisine yakışmayacak şekilde basın toplantısında yaşananlardan pişman olmadığını ve Milli Takımı bıraktığını açıkladı.

Bu skandal olay sonrasında tüm spor kamuoyu şoktaydı. Arda'nınBilal Meşe olayından Milli Takımı bıraktığı konuşulurken,Milli Takımın başına Mircea Lucescu'nun geçirilmesiyle gerçek ortaya çıktı. Arda'nın tek sorunu babası gibi bildiği Fatih Terim'di. Mircea Lucescu'nun takımın başına geçtiği gibi Arda'ya yaptığı geri dön çağrısı yanıt buldu ve Arda'nın milli formadan ayrılığı 2 maç kadar sürdü.

Arda'ya Eskişehir'de ıslık şoku

İşte bu krizin yansımaları dün kendisini Eskişehir'de oynanan milli mücadelede gösterdi.

100. kez milli formayı terleten yıldız oyuncuya dün maç öncesinde plaket teslimi yapıldı, tam bu sırada Eskişehir tribünlerinden ıslıklar ve uğultu yükseldi.

Tribünlerin Arda Turan protestosu oyun içindeyken sürmedi ancak Arda'nın oyunu terk ettiği sırada tekrar başladı. Milli Takım, İzlanda karşısında 3-0 geride olduğu sırada Arda Turan 60. dakikada kenara alınırken, yerini Emre Mor'a bıraktı. Yapılan bu oyuncu değişikliği esnasında tribünler Arda Turan'ı ıslıklayarak protesto etti.

Islığa gülerek cevap verdi

Tecrübeli futbolcu, tribünlerin tepkisine gülerek yanıt verdi. Arda'nın güldüğü görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Milli yıldızın kaybedilen bir milli maçta gülerek oyundan çıkması ise büyük tepki çekti.

Messi ağlamıştı

Arjantin'in dünya yıldızı Lionel Messi, ABD'de düzenlenen Copa America final maçında Şili ile karşı karşıya gelmişti. Arjantin Milli Takımı'nın şampiyonluğu kaybetmesinin ardından deyim yerindeyse hüngür hüngür ağlamıştı.

Copa America finalinde Arjantin, Şili'ye penaltılarla 4-2 mağlup olmuştu. Maçın sonunda Şili'nin şampiyon olduğunun açıklanmasının ardından kullandığı penaltıyı gole çeviremeyen yıldız futbolcu gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Maçtan sonra konuşan Messi,"Milli takım benim için bitti. Dört kez final oynadım olmadı. Elimden geleni yaptım. En çok arzuladığım başarı buydu ama bir türlü olmadı. Bırakıyorum" dedi. "Bırakmam herkes için en iyisi" diyerek başarısızlığı kabullendi.