Messi böyle buyurdu: Arjantin, Dünya Kupası'nda!

Ekvador 1-3 Şili
Ekvador 1-3 Şili

2018 Dünya Kupası'na katılamama riskiyle karşı karşıya kalan Arjantin, Ekvador karşısındaki son maçında hata yapmadı. Kritik deplasmanda Ekvador'u Lionel Messi'nin 3 golüyle 3-1 mağlup eden Arjantin, 2018 Dünya Kupası'nda doğrudan katılma hakkı kazandı.

2018 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde son maçta Arjantin ile Ekvador karşı karşıya geldi.

Olimpico Atahualpa Stadı’nda oynanan ve Brezilya Futbol Federasyonu’ndan Anderson Daronco’nun düdük çaldığı maçta sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-1’lik skorla Arjantin oldu. Arjantin’e galibiyeti getiren golleri 12., 20. ve 62. dakikalarda Lionel Messi kaydetti ve hat-trick yaptı. Ekvador’un tek sayısı ise henüz 1. dakikada Romario Ibarra’dan geldi.

Lionel Messi attığı golle hat-trick yaptı ve geceye damga vurdu.
Lionel Messi attığı golle hat-trick yaptı ve geceye damga vurdu.

Alınan bu sonucun ardından Arjantin, grubunu 3. sırada tamamladı ve 2018’de Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na doğrudan katılma hakkı kazandı. Ekvador ise grubu 8. basamakta tamamladı ve Rusya vizesi alamadı.

Arjantin, Ekvador deplasmanından 3 puanla dönememesi durumunda 2018 Dünya Kupası’na katılamayacaktı.

Lionel Messi'nin galibiyet ve Dünya Kupası sevinci.
Lionel Messi'nin galibiyet ve Dünya Kupası sevinci.

ŞİLİ'YE SOĞUK DUŞ!

Son maçlar öncesinde 3. sırada yer alan ve 2018 Dünya Kupası’na katılma yarışında Arjantin’den daha avantajlı durumda bulunan Şili ise son maçta lider Brezilya’ya 3-0 mağlup oldu.

Sırasıyla 4. ve 5. basamakta bulunan Kolombiya ile Peru’nun kendi aralarında oynadıkları maçın da 1-1 sona ermesinin ardından Şili, 6. sıraya gerileyerek Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetti.

Şili oyuncuları maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.
Şili oyuncuları maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.