'Messi'nin serbest kalma bedeli karşılanabilir'

Messi
Messi

Guardiola, Neymar'ın 222 milyon euro'ya transfer olmasından sonra Messi için de yeni bir transfer rekoru kırılabileceğini düşünüyor.

Manchester City Menajeri Pep Guardiola, Lionel Messi'nin 300 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödenebilecek bir miktar olduğunu düşünüyor.

Messi, Barcelona ile yeni sözleşme konusunda anlaştı ama beş kez Ballon d'Or kazanan süper yıldız henüz resmi imzayı atmadı.

Bu durum Neymar'ın ardından Messi'nin de Barcelona'dan gidebileceği yönündeki dedikoduları arttırdı. Yıldız oyuncunun adı ise Guardiola'nın başında olduğu İngiliz devi Manchester City'yle anılıyor. Özellikle deneyimli hocanın bu açıklaması, dedikoduların yersiz olmadığını gösteriyor.

Guardiola, Neymar'ın 222 milyon euroluk serbest kalma maddesinin aktif edildiği gibi Messi için de bu yönetimin izlenebileceğini düşünüyor.

Para varsa her şey mümkün

İspanyol teknik adam, "Eğer birilerinin bu kadar harcamak istediği bir para varsa, Messi'nin serbest kalma maddesi de karşılanabilir" ifadelerini kullandı.

Lionel Messi'nin Barcelona ile mevcut sözleşmesi 2018'de sona eriyor.

Barcelona, Arjantinli yıldız ile 2021 yılında sona erecek yeni bir sözleşme için anlaştı, kontratta bir yıl opsiyon da olacak.

Serbest kalması için ne kadar lazım?

Lionel Messi'nin mevcut sözleşmesine göre serbest kalma maddesi 300 milyon euro.

PSG, bu yaz Neymar'ın 222 milyon euroluk serbest kalma maddesini karşılayarak Brezilyalı süper yıldızı kadrosuna katarak transfer rekoru kırmıştı. Messi'nin herhangi bir kulübe transfer olması halinde, bu yaz rekor üstüne rekor kırılacak.