Mesut Özil, futbolu bıraktıktan sonra ilk kez konuştu

Mesut Özil
Mesut Özil

Son olarak Başakşehir'de forma giyen Mesut Özil, sakatlık sebebiyle futbolu bıraktığını açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Barcelona itirafında bulunan 34 yaşındaki isim, kariyeriyle alakalı birçok konuya da değindi.

Mesut Özil futbolu bıraktıktan sonra ilk kez konuştu. İspanyol basınına ropörtaj veren Mesut'un açıklamaları:

"Pep Guardiola benimle tanışma zahmetine girmedi."

Real Madrid'e gelmeden önce transfer sürecini anlatan Özil, "Aslında Real Madrid ve Barcelona hakkında bir karar vermem gerekiyordu. Sonunda bu bir para meselesi değildi. Bu biliniyor mu bilmiyorum ama o zamanlar Madrid ve Barcelona'yı ziyaret etmiştim ve aradaki fark Jose Mourinho'ydu. Mourinho bana Real Madrid'de VIP bir tur düzenledi. Beni stadyumu ve kazandıkları tüm kupaları görmeye götürdü. Bu tüylerimi diken diken etti. Barcelona'daki ziyaret daha az coşkuluydu ve daha da hayal kırıklığı yaratan şey, Pep Guardiola'nın benimle tanışma zahmetine girmemiş olmasıydı. O yolculuktan önce Barcelona'nın futbol tarzını gerçekten seviyordum ve onlarla oynamayı gerçekten hayal edebiliyordum ama Real Madrid her şeyi yaptı. Bu yüzden José Mourinho, şüphesiz kararımda ki en önemli faktördü. Ziyaretlerimden sonra kararım yüzde yüz netti: Madridista olmak istiyordum." dedi.

"Ronaldo tüm zamanların en iyisi!"

Eski takım arkadaşı Cristiano Ronaldo hakkında da konuşan Alman futbolcu, "Benim için tüm zamanların en iyi oyuncusu olan Cristiano Ronaldo ile oynamak çok eğlenceliydi. Sahada birbirimizi çok iyi anladık, mükemmeldi. Ben asist yaptım ve o gol attı. Neredeyse hiçbir asisti harcamayan bir oyuncuya pas vermek bir hediyeydi." ifadelerini kullandı.

"Kalbimde yeri olan iki kulüp var: Fenerbahçe ve Schalke"

  • "Kalbinde yer edinen kulüp hangisiydi?" sorusuna ise "Sanırım bu soruyu kişisel düzeyde yanıtlamalıyım. Almanya'da her zaman Schalke 04'ün ve Türkiye'de Fenerbahçe'nin taraftarı oldum. Büyürken en sevdiğim iki kulüp oldular ve her ikisi için de oynamak büyük bir onur." cevabını verdi.

"Oynadığın en iyi stadyum hangisi?" sorusunu "Üzgünüm ama Bernabéu, Emirates ve Fenerbahçe stadını seçmem gerekiyor. Üç (gülerek)" diyerek yanıtladı.