Mesut Özil, Türkiye formasını giymeden Almanya'ya gol attı!

Mesut Özil
Mesut Özil

Maruz kaldığı ırkçı ve ayrımcı tavırların ardından Almanya Milli Takımı'nı bırakarak dünyanın gündemine oturan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, aldığı bu kararla 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya ile yarışan Türkiye'yi avantajlı konuma getirdi.

Londra'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mesut Özil çektirdiği fotoğraf ile Alman medyasının hedefi olmuştu. 2018 Rusya Dünya Kupası'nda grup aşamalarında elenen Almanya'da yine hedefte yer alan Mesut Özil'e fatura kesildi.

Tüm bu yaşananların ardından bir süre sonra yaşadığı süreç ile ilgili sessizliğini bozan 29 yaşındaki oyuncu, değerlerine saygı gösterilmediği için Almanya Milli Takımı'ndan ayrıldığını açıkladı.

Bu olayın ardından dünya spor kamuoyunda yer yerinden oynarken, yaşananlar sporla sınırlı kalmayıp siyasete kadar uzandı. Yaşanan bu hadisenin Almanya ve Türkiye'nin EURO 2024 ev sahipliği için yarıştığı döneme denk gelmesi ilginç bir tablo ortaya çıkardı.

Alman Milli Takımı'nı bırakarak, federasyon başkanı Grindel'i ağır bir yükün altında bırakan Mesut Özil, UEFA EURO 2024 ev sahipliği konusunda Almanya ile yarışan ülkemizi avantajlı konuma getirmiş oldu.

Milli takımı bırakma nedeni olarak maruz kaldığı ırkçılık olaylarını gerekçe göstermesi Almanya’nın EURO 2024 ev sahipliği şansının iyice zora girmesine sebep oldu. UEFA’daki üyelerin birçoğunun bu olaylardan rahatsız olduğu ve oylarını Türkiye’den yana kullanacakları dile getiriliyor.

50 YILIN EN KÖTÜ BAŞKANI

Almanya Futbol Federasyonu’nun bu gelişmeler sonrası nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu olmaya başladı. Almanya Futbol Federasyonu’nun eski basın sözcüsü Harald Stenger yaşanan tartışmaların ardından DFB Başkanı Reinhard Grindel’in son 50 yılın en kötü başkanı olduğunu söyledi.

🙃 Arsenal kampına dönen Mesut Özil'in keyfi yerinde.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()