Dakika Dakika Saldırı: Asıl hedef Mesut Özil değildi

Mesut Özil ve Kolasinac'ın sığındığı Türk restoranı
Mesut Özil ve Kolasinac'ın sığındığı Türk restoranı

● Arsenal forması giyen Mesut Özil ve Sead Kolasinac, İngiltere'nin başkenti Londra'da iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

● Boşnak futbolcunun yeni aldığı saati gasp etmek isteyen bıçaklı saldırganlar, iki yıldızın Türk restoranına sığınması sayesinde amaçlarına ulaşamadılar.

● İfadeleri alınan 2 futbolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu ve yaralanmadıkları belirtildi. Öte yandan Londra polisi de olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlattı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac'a İngiltere'nin başkenti Londra'da bıçaklı saldırı girişiminde bulunuldu.

Motosikletli iki saldırgan, Londra'nın kuzeyindeki Golders Green bölgesinde Mesut Özil'e ait park halindeki araca ve Sead Kolasinac'a saldırdı.

Yayınlanan 8 saniyelik görüntülerde, Mesut Özil'in kapıları kilitleyip hareket ettiği, araca binmek üzere olan takım arkadaşı Bosna Hersekli Sead Kolasinac'ın ise bıçaklı saldırganlara karşı koymaya çalıştığı görüldü.

Anbean neler yaşandı?

TRT Spor yorumcusu Serkan Akkoyun, konuyla alakalı olarak Mesut Özil'in menajerini aradığını belirterek yaşanan olayın detaylarını ve perde arkasını birinci ağızdan aktardı.

Olaylar şöyle gelişiyor; maskeli iki saldırgan, Sead Kolasinac'ın yeni bir saat aldığını öğrendikten sonra Boşnak futbolcuyu bir süre takip ediyorlar ve gasp için en doğru anı bekliyorlar.

Saldırganların Kolasinac'ı gasp etmek için ilk hamleyi yaptıkları an.
Saldırganların Kolasinac'ı gasp etmek için ilk hamleyi yaptıkları an.

Bu esnada Mesut Özil ve eşi, Kolasinac'tan bir paket almak için evinin önüne geliyorlar. Saldırganlar tam bu noktada harekete geçiyor. Maskeli ve bıçaklı iki kişi, hem Mesut Özil'e hem de Sead Kolasinac'a saldırıyor.

Evinin önünde saldırıya uğrayan Kolasinac, bıçaklı hırsızlara çıplak elle karşı koyarak geri püskürtüyor. Mesut Özil de araçta bulunan eşiAmine'yi korumak için aracı çalıştırıp uzaklaşıyor.

Boşnak futbolcu saldırganın elindeki bıçağa rağmen üzerine yürüyor.
Boşnak futbolcu saldırganın elindeki bıçağa rağmen üzerine yürüyor.

Kısa bir mesafede ilerledikten sonra Kolasinac'ı da araca alan Mesut Özil, 10 dakika mesafede bulunan bir Türk restoranına doğru hareket ediyor. Saldırganların motorla takip ettiğini fark eden iki futbolcu, restoranı arayarak durumu haber veriyor ve birazdan orada olacaklarını söylüyorlar.

Mesut Özil'in aracının restoranın gelmesiyle dışarıya çıkan çalışanlar, saldırganları geri püskürtüyor. Saldırganların korkudan kaçmasının hemen ardından polisler olay yerine geliyor.

Kolasinac arkasından dolaşan ikinci saldırganı da geri püskürtmeyi başarıyor.
Kolasinac arkasından dolaşan ikinci saldırganı da geri püskürtmeyi başarıyor.

Görgü tanığı konuştu

Daily Mail gazetesine konuşan görgü tanığı Azuka Alintah, "Özil, bıçaklı adamlar tarafından kovalanan herkes gibi dehşete düşmüş görünüyordu. Can havliyle kaçıyor gibiydi." dedi.

Mesut Özil'in restorana girerken motosikletli kişiler tarafından kovalandığını gördüğünü söyleyen Alintah, "Kasklarını çıkarmamışlardı, siyah giyimlilerdi. Bu sıcak havaya rağmen uzun kollu giymişlerdi." ifadesini kullandı.

Mesut Özil ve Kolasinac'ın sığındığı Türk restoranı.
Mesut Özil ve Kolasinac'ın sığındığı Türk restoranı.
  • Soygun amaçlı yapıldığı belirtilen saldırı sonrası olay yerine polis çağrıldı. İfadeleri alınan 2 futbolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu ve yaralanmadıkları belirtildi.