Mete Kalkavan'dan tartışmalı karar

Mete Kalkavan'dan tartışmalı karar​
Mete Kalkavan'dan tartışmalı karar​

Konyaspor'un Trabzonspor'u ağırladığı karşılaşmanın 82. dakikasında ilginç anlar yaşandı. Ceza sahasında Abdülkadir Ömür'ün Skubic'i geçmeye çalıştığı posizyonda Sloven futbolcu topa elle müdahale etti. Ancak bu pozisyon sonrasında maçın hakemi Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi. Dönen top esnasında ise yan hakem Kalkavan'ı uyardı ve penaltı düdüğü geç de olsa çalındı.

Süper Lig'in 18. haftasında Atiker Konyaspor, Trabzonspor'u ağırladı. Karşılaşma 2-2 berabere biterken son dakikaları nefes kesti.

Maçın ilk dakikalarında Ali Turan'ın oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Atiker Konyaspor, 77. dakikada öne geçti. Ligin 2. yarısına iyi başlamak isteyen Trabzonspor o dakikadan sonra yoğun baskı kurdu.

  • O dakikalarda Abdulkadir Ömür ceza sahasının sol tarafında topla buluştu. Genç yıldız Konyaspor'un sağ beki Skubic'i geçmek isterken, Sloven oyuncu topa elle müdahale etti. Ancak bu pozisyon sonrasında maçın hakemi Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi.

  • Pozisyondan birkaç saniye sonra ise yan hakemin uyarısını alan Mete Kalkavan, kararından dönerek düdüğü çaldı ve penaltı noktasını gösterdi.

Diğer yandan Mete Kalkavan'ın Trabzonspor'un 2. golünde Burak Yılmaz'ın ofsaytını görmemesi sosyal medyada yoğun tepki aldı.