MHK 2 hakemi kızağa çekti

MHK, Atilla Karaoğlan ve Koray Gençerler'i kızağa çekti.
MHK, Atilla Karaoğlan ve Koray Gençerler'i kızağa çekti.

Merkez Hakem Kuru, Süper Lig'in 16. haftasında tartışılan 2 hakemi kızağa çekti. 17. haftada görev verilmesi planlanan bu 2 hakem, bu hafta görev alamayacak.

Hürriyet'ten Tahir Kum'un haberine göre MHK, Süper Lig'in 17. haftasında oynanacak Gençlerbirliği - Hatayspor ve Gaziantep FK - Ankaragücü maçlarının hakem kadrosunda değişikliğe gitti. 16. haftadaki Erzurumspor - Gaziantep FK mücadelesinin VAR hakemi Koray Gençerler ile Galatasaray - Antalyaspor karşılaşmasının VAR hakemi Atilla Karaoğlan, hafta içinde oynanacak lig maçlarında görev alacaktı.

MHK, bu 2 hakemin performanslarını yeterli bulmadı. Gençerler ve Karaoğlan, tartışmalı kararlara imza atmışlardı.

Ne olmuştu?

Erzurumspor, Gaziantep FK karşısında 90+6'da penaltı kazandu ve bu golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Penaltı, VAR hakemi Koray Gençerler'in uyarısı sonrası gelmişti. Gaziantep FK Teknik Direktörü Mairus Sumudica da maçtan sonra karara tepki göstermiş ve "Haftaya cepli şort giyeceğiz ve oyuncularımız elleri ceplerinde oynayacak." demişti.

Galatasaray-Antalyaspor maçının VAR hakemi Atilla Karaoğlan ise, Marcao'nun yaptığı sert faul sonrası orta hakemi uyarmamış ve Galatasaraylı futbolcunun kırmızı kart görmemesi tartışılmıştı.

  1. Yerlerine Alper Ulusoy ve Yasin Kol
  2. MHK, 2 hakemi kızağa çekmesinin ardından Gaziantep FK - Ankaragücü maçına Alper Ulusoy'u; Gençlerbirliği - Hatayspor maçına ise Yasin Kol'u atadı.