MHK Başkanı'ndan şok itiraf! Hakem kıyımında Trabzonspor detayı

MHK Başkanı açıklama yapıyor
MHK Başkanı açıklama yapıyor

Türk futbol tarihine geçen hakem revizyonu kararının ardından ilk kez konuşan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ilk kez konuştu. Gündoğdu'nun, "Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında tek başına kalması bu kararı almanızda etkili oldu mu?" sorusuna "Doğrudan etki etmedi ama etkenlerden biriydi" cevabı vermesi gündem oldu.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Türkiye'de futbol gündemine damga vuran tarihi Hakem kararının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

İşte Gündoğdu'nun açıklamaları:

Süreçten bahsedelim. Bu kararın açıklanması 48 saat olmadı. Kamuoyunda bununla ilgili çok fazla söylemler oldu. Aldığımız karar operasyon veya temizlik gibi kelimelerle değerlendirilmesini kabul etmiyorum. Bunlar doğru değil. MHK olarak yaptığımız çalışmanın, bir projenin, Türk hakemliğinin geleceği için atılan adımın birinci adımıdır. Hakemlerimiz ve kurumumuz çok yıpratılıyor. Bunun bir proje ve sistem içi çalışma olduğunu bilirsek, eleştirilerimizi bu yönde yaparsak daha iyi olacak.

"Arkadaşlarımızın suç örgütleriyle hiçbir bağı yoktur"

Bu arkadaşlarımızla birlikte şu andaki görevli arkadaşlarımızı herhangi bir suç örgütüyle ve illegal yapıyla ilgisi ve bağı olmamıştır. Bütün çalışanlarımız her zaman bir inceleme ve soruşturma yapar. Bu arkadaşlarımızın hiçbirinin bunlarla ilgili bir şeyi yoktur. Konuşulmasından da son derece MHK başkanı ve kurum olarak çok rahatsızız.

"Diğer hakemler bu kararı protesto edip hakemliği bırakırsa ne yapacaksınız?"

Ferhat Gündoğdu: Mete Kalkavan'ın bırakması bir karardır. İstifa edebilir, belli bir süre görev almak istemeyebilir. 6719 hakemimiz var. Aşağıda bekleyen çok genç arkadaşımız var. Yıllarca B-C klasmanında bekleyenler var. Alttan gelenler çok iyi, iddialıyım.

Bizde grev yoktur. İstifa ise kendi kararıdır. Aşağıda bekleyen o kadar çok arkadaşımız var ki. Bir kadroya oturduğumuzda o arkadaşımızın gitmesini bekliyoruz. Alttan gelen arkadaşlarımız var. Yaş ortalaması 28.5 olan 10 tane pırıl pırıl arkadaşımız var. Onların antrenmanlarını takip eden ekibim var. Haftalık rapor veriyorlar. UEFA'dan gelen eğitimcilerimizden bu genç arkadaşlarımıza mentörlük yapmasını istiyorum.

8 Mart kararlarıyla gençlerin önünü açmış oluyoruz. Taşın altına sadece elimizi değil gövdemizi de soktuk.

"Trabzonspor'un yarışta tek kalması kararda etkili oldu mu?"

Doğrudan etki etmedi ama dolaylı etkenlerden biriydi.