MHK başkanlığı için 3 aday

Abdurrahman Arıcı makamında poz veriyor.
Abdurrahman Arıcı makamında poz veriyor.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun görevinden ayrılmasının ardından yerine kimin geçeceği merak konusu oldu. Yeni MHK başkanının kim olacağı belirsizliğini korurken 3 futbol adamının ismi ön plana çıktı.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu’nun 13 Şubat Çarşamba günü itibariyle görevinden ayrılacağını resmen açıklamasının ardından gözler yerine kimin oturacağı sorularına yöneldi.

Yusuf Namoğlu’ndan boşalacak başkanlık koltuğu için 3 futbol adamının ismi geçiyor; Kuddusi Müftüoğlu,Mustafa Çulcu ve Abdurrahman Arıcı. Ön plana çıkan ilk isim Kuddusi Müftüoğlu olurken, onu Mustafa Çulcu takip ediyor. Her iki ismin daha önce MHK Başkanlığı yapmış olması iddiaları güçlendiren detaylar arasında yer alıyor.

Abdurrahman Arıcı ise spor kariyeri boyunca futbol hakemliği, Süper Lig Gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanlığı yaptı.

  • TFF Yönetim Kurulu, 16 Şubat Cumartesi günü Antalya’da olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yapacak ve hakemlerin yeni patronunu belirleyecek.

YUSUF NAMOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

Bu sezon Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok takım, Video Yardımcı Hakem sistemine rağmen puan kaybı yaşamış, Namoğlu bu nedenle sezon başından beri eleştirin hedefinde olmuştu.

Öte yandan, Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, bugün yaptığı açıklamada "MHK'nin gitmesi bizi kesmez, bizim MHK'le işimiz yoktur. Gördüğümüz kadarıyla Yusuf Namoğlu gidici, bize mal etmesinler. Bizim onlarla işimiz yok, bizim işimiz TFF ile. Düdük astıranların o günden sonra aleyhine düdük çalınmadı" ifadelerini kullanmıştı.

ABDURRAHMAN ARICI KİMDİR?

Abdurrahman Arıcı, 2 Mayıs 1951'de Hatay Reyhanlı'da doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Gülizar'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Radyoloji dalında uzmanlığını tamamladı. Yozgat ve Rize Devlet Hastanelerinde radyoloji uzmanı olarak çalıştı. Rize ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü.

2007 Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili seçildi. 2011 yılında kültür ve turizm bakan yardımcılığına atandı.

Futbol hakemliği yaptı. Süper Lig Gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Rize, Yozgat Kurucu Başkanlığı ve Dernek Genel Merkez Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

  • Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🔴 Yusuf Namoğlu, yarın resmen istifa ediyor.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()