MHK'de deprem! Metin Tokat'tan sonra Serdar Tatlı da istifa etti

MHK Başkanı Serdar Tatlı istifa etti
MHK Başkanı Serdar Tatlı istifa etti

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra sular durulmuyor. Trabzonspor'un 3-1 kazandığı karşılaşmadan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un zehir zemberek açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamaların ardından önce MHK Başkan Yardımcısı Metin Tokat, bugün de MHK Başkanı Serdar Tatlı istifa etti.

Süper Lig'de geçtiğimiz pazar günü oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3-1 kaybettikleri maçın ardından hakem Ali Şansalan ve MHK'yi eleştirmiş, ardından MHK Başkan Yardımcısı Metin Tokat istifa etmişti. Kulüpler Birliği ve TFF, başta hakemler olmak üzere mevcut sorunlarla ilgili dün toplantı yaptı. Bu toplantının ardından MHK Başkanı Serdar Tatlı, bugün istifa etti. Tatlı, istifasını hakemlere SMS atarak duyurdu. TFF'nin, kısa süre içinde yeni MHK yönetimini duyurması planlanıyor.

MHK, son 20 yılda 4 kez değişti

Türk futbolunun en büyük problemlerinden olan hakem yönetimi, son yıllarda birçok kez Merkez Hakem Kurulunun değişmesine yol açtı. MHK, son 20 yılda 14 kez değişti. Bu süreçte 10 farklı isim MHK başkanlığı yaptı.

  • 2000'den beri Yusuf Namoğlu üç, Bülent Yavuz, Zekeriya Alp ve Sabri Çelik ikişer kez olmak üzere; Ufuk Özerten, Mustafa Çulcu, Hilmi Ok, Oğuz Sarvan ve Kuddusi Müftüoğlu MHK başkanlığı yaptı.