MHK'yı istifaya davet ettiler

Konyaspor, MHK'yi istifaya davet etti.
Konyaspor, MHK'yi istifaya davet etti.

Süper Lig'in 32. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup olarak ikinciliği Fenerbahçe'ye kaptıran Konyaspor, Merkez Hakem Kurulu'nu istifaya davet etti.

Konyaspor'un Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada orta hakem Ali Şansalan ve VAR hakemi Erkan Engin'in kararları çok konuşulmuştu. Ali Şansalan, Konyasporlu Amilton'u ikinci sarıdan; Rahmanovic'i de direkt kırmızı kart ile oyundan atmıştı. VAR hakemi Erkan Engin de ev sahibi ekibin tartışmalı ilk golünü izleme tavsiyesinde bulunmamıştı.

Konyaspor'un yaptığı açıklamada "Yaşanan skandala sebebiyet veren ve tüm güveni kaybeden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun istifasını, karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan ve VAR Erkan Engin’in düdüklerini asmalarını acilen bekliyoruz" denildi.

Konyaspor'un açıklaması şu şekilde:

  • "Spor kamuoyu Çaykur Rizespor ile oynadığımız ve bariz hakem hatalarıyla kaybettiğimiz karşılaşmayı ibretle izlemiştir. 100. yılımızda, marka değerine katkı sağlamaya çalıştığımız ve kıyasıya rekabete girdiğimiz, vefat eden kardeşimizin adının verildiği 'Ahmet Çalık Sezonu'nda maruz kaldığımız bilinçli operasyonu şiddetle kınıyoruz. Herkesin gözü önünde, çağ dışı bir ilkesizlikle, kasıtlı şekilde takımımızın mağlup olmasını sağlayanlar bir taraftan zirve mücadelemize sekte vurmuş bir taraftan da ligde kalma mücadelesini dizayn etmeye yeltenmiştir. Konyaspor olarak, yaşanan skandala sebebiyet veren ve tüm güveni kaybeden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun istifasını, karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan ve VAR Erkan Engin'in düdüklerini asmalarını acilen bekliyoruz."