Michael Jordan her gün bir servet kazanıyor

Jordan, saha dışında da kazanmaya devam ediyor
Jordan, saha dışında da kazanmaya devam ediyor

NBA gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan, basketbol dışı kariyeriyle de milyonlar kazanıyor. ABD'li efsane, kendi ismine sahip 'Air Jordan' markasıyla her gün bir servet kazanıyor.

Basketbol tarihinin en büyük isimlerinden Michael Jordan, elde ettiği 6 şampiyonluk yüzüğünün yanı sıra iş dünyasında başarılarıyla da gündeme geliyor. Tarihçi Jon Erlichman, Jordan'ın Nike ile yaptığı iş birliği hakkında bilgiler verdi.

Nike şirketi, Michael Jordan henüz Chicago Bulls ile NBA'yi kasıp kavurmadan önce 1984'te yılında iş birliği kurmaya başladı. ABD merkezli spor firması Jordan'da henüz kimsenin görmediği ışıltıyı gördüler.

Michael Jordan ile ilk sözleşme 1984 yılında yapıldı

1984 yılında ilk sözleşme imzalandığında şirket, bulunduğu ilk tahminde Michael Jordan ile ilk 4 yılda 3 milyon dolar kazanacağını hesaplıyordu. Ancak Michael Jordan'ın ilerleyen yıllarda NBA'yi adeta kasıp kavurması üzerine işler farklı bir yöne doğru ivme kazandı.

Her gün bir servet kazanıyor

Satışların ilk ayından itibaren Nike, Michael Jordan'la elde ettiği satışlardan sonra Jordan'ın tek başına bir markaya dönüştüğünü fark etti."Air Jordan"lar dünyanın dört bir yanındaki basketbol hayranların tarafından kültürel bir fenomen haline dönüştürüldü. Bugün, dünya genelinde 'Air Jordan' markası altında her 5 saatte bir Nike'a 3 milyon dolar gelir elde ediliyor. Jordan'sa bu iş birliği dolayısıyla günde 410 bin dolarlık kazanç sağlıyor. Forbes'ın yayınladığı habere göre Michael Jordan, 2021 yılında "Air Jordan" satışlarından 150 milyon dolar kazandı.

Michael Jordan, Nike ile yaptığı işbirliğiyle satılan her Jordan Markası ürününden yüzde 5'lik pay alıyor. Nike, yaptığı bu satışlardan her gün 15 milyon dolar elde ediyor.