Milli okçular dünya ikincisi

Para milli okçulardan tarihi başarı
Para milli okçulardan tarihi başarı

Türkiye, Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldu. Milli okçularımız, turnuvayı 3 altın ve 3 gümüş madalya ile tamamladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nı, milli okçular 2'ncilikle tamamladı.

  • Makaralı yay kategorisinde Öznur Cüre - Sevgi Yorulmaz çifti, W1 tek erkeklerde Yiğit Caner Aydın ve W1 çift erkeklerde Yiğit Caner Aydın - Nihat Türkmenoğlu ikilisi altın madalya kazandı.
  • W1 tek erkeklerde Nihat Türkmenoğlu, W1 tek kadınlarda Nil Mısır ve W1 çift kadınlarda Nil Mısır - Fatma Danabaş ikilisi ise gümüş madalya kazandı.

Okçular Vakfı Genel Müdürü ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Okçuluk Asbaşkanı Ali İhsan Öz, para milli okçuların başarıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sporcularımız Dubai’de sıcak hava ve yoğun takvime rağmen önce takım halinde yarışarak Altın Madalya'yı ülkemize kazandırdılar, sonra okçuluk tarihimizde bir ilki gerçekleştirdiler. Final atışlarında 2 Türk sporcumuz karşı karşıya geldi. Biz büyük bir aileyiz hem sporcularımızı hem teknik ekibimizi tebrik ediyorum.

Dubai Dünya Şampiyonası’nda sakatlık geçiren ve İstanbul’a dönmek zorunda kalan Bülent Korkmaz sporcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bir an önce sağlığına kavuşup tekrardan aramızda görmek dileğiyle. Sağlık Bakanlığımıza, Dış İşleri Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Dubai Büyükelçiliğimize ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Mücadelemiz bitmedi bizim mücadelemiz 2015 yıllarına dayanıyor aramıza yeni katılan sporcularımız var ve daha fazla yeni sporcumuzu aramızda görmekten mutluluk duyarız. Zor zamanlarımızda birlikte hareket ederek açıklarımızı kapatıyoruz. Biz burada büyük bir aileyiz ve tüm sporcuları ailemize katılmaya davet ediyoruz.

Dubai Dünya Kupası bizim için başlangıç niteliğinde madalya alan ve alamayan tüm sporcularımız bizim gönlümüzün Şampiyonları sporcularımız ile gurur duyuyoruz."