Milli Takım 10 kişi Arnavutluk’a boyun eğdi

Milli Takım 10 kişi Arnavutluk’a boyun eğdi
Milli Takım 10 kişi Arnavutluk’a boyun eğdi

Euro 2020 hazırlıkları kapsamında Antalya’daArnavutluk ile karşı karşıya gelen Milliler, 48 dakika 10 kişi oynayan rakibine2-3 mağlup oldu.

Milli Takımımızın golleri ikinci yarıda Cengiz Ünder ve Emre Akbaba’dan geldi. Türkiye böylece Romanya’nın ardından Arnavutluk’a da mağlup olarak hazırlık karşılaşmalarını beraberlik bile alamadan tamamladı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçının kadrosunda, Romanya mücadelesine göre dört değişiklik yaptı.

Ay-yıldızlılar, Arnavutluk müsabakasına Volkan Babacan, Barış Yardımcı, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Atila Turan, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kenan Karaman ve Cenk Tosun 11'i ile başladı.

Ay-yıldızlı takımın Romanya ile yaptığı hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen Harun Tekin, Selçuk İnan, Yusuf Yazıcı ve Ozan Tufan yedekler arasında oturdu.

Romanya karşılaşmasının ilk 11'inde bulunmayan Volkan Babacan, Barış Yardımcı, Cengiz Ünder ve Kenan Karaman ise Arnavutluk mücadelesinde sahada yer aldı.

Karşılaşmaya, Oğuzhan Özyakup kaptan olarak çıktı.

32 bin 500 bayrak dağıtıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karşılaşmaya özel 32 bin 500 Türk bayrağı dağıttı.

Karşılaşma öncesinde Antalya Stadı'nda misafir tribünü dışında kalan tüm koltuklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Taraftarlar maça ilgi gösterdi

Antalyalı futbolseverler hazırlık karşılaşmasında milli takımı yalnız bırakmadı.

2005'de yapımı sona eren Antalya Stadı'nda oynanan maç için satışa sunulan biletlerin büyük kısmı satıldı. Taraftarların ilgi gösterdiği karşılaşmada tribünlerde yer yer boşluklar olduğu görüldü.

Karşılaşma öncesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bin 200 polis ve 825 özel güvenlik müsabakada görev yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk Yarı

10. dakikada Kenan Karaman sol çaprazdan pasını Cenk’e verdi. Cenk’in, ceza alanı üzerinden yaptığı vuruşu kaleci kolaylıkla kontrol etti.

12. dakikada Oğuzhan’ın pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu’nun sağ çaprazdan vuruşunda top yandan auta gitti.

16. dakikada kaleyi cepheden gören pozisyonda serbest vuruşu kullanan Oğuzhan Özyakup’un penaltı noktasına yaptığı ortaya Okay’ın yaptığı kötü vuruş auta çıktı.

17. dakikada Cengiz’in pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Cenk’in, rakibini geçtikten sonra hafif sağ çaprazdan sert vurduğu topu kaleci Berisha tokatladı. Altı pas üzerine düşen topu Arnavutluk savunması uzaklaştırdı.

21. dakikada sağ kanattan Cengiz ile Hakan’ın paslaşması sonucunda Cengiz, ceza alanı içerisinde topla buluştu. Cengiz’in yerden altı pas içerisine doğru pasında Kenan Karaman topa dokunamadı.

24. dakikada kazanılan kornerde Hakan’ın arka direğe ortasına Çağlar kafayı vurdu ancak kaleci Berisha üzerine gelen topu rahatlıkla tuttu.

25. dakikada ani gelişen Arnavutluk atağında Roshi sağ kanattan sıfıra kadar indi. Roshi’nin yerden ortasına Sadiku gelişine vurarak topu ağlara yolladı. 0-1

39. dakikada sağ kanattan gelişen Arnavutluk atağında Roshi’nin arka direğe ortasına iyi yükselen Sadiku kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 0-2

40. dakikada Cenk Tosun’un ceza yayı üzerinden yaptığı plase vuruşta top az farkla auta gitti.

Türkiye-Arnavutluk karşılaşmasında Bulgaristan Futbol Federasyonu’ndan Georgi Nikolov Kabakov düdük çalıyor. Kabakov’un yardımcıları ise Martin Veselinov Margaritov ile Martin Emilov Venev. Maçın dördüncü hakemi ise Halil Umut Meler.

Rumen hocanın Arnavutluk karşısına Romanya karşılaşmasına göre çok farklı bir 11'le çıkması bekleniyor. Kariyerlerinde ilk kez Milli Takıma çağrılan genç oyuncular; Erol Alkan, Deniz Türüç ve Emre Akbaba'nın bu karşılaşmada forma giymesi bekleniyor. Ayrıca ilk maçta forma şansı bulamayan Enes Ünal ve Uğur Demirok'un da Arnavutluk karşısında oynaması bekleniyor.

İkinci yarı

47. dakikada Cenk Tosun’un ceza alanı içerisi sol kanat sıfırından ön direğe verdiği pasta Cengiz Ünder’in dokunuşu ağlarla buluştu. 1-2

54. dakikada Ozan Tufan’ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Cenk Tosun’un sol ayağıyla sert şutunu kaleci güçlükle kurtardı.

56. dakikada ceza alanı içerisine atılan topta Sadiku topu güçlükle kontrol etti. Sadiku, Uğur’u geçmeye çalışırken boşta kalan topu Grezda sert bir vuruşla ağlara yolladı. 1-3

61. dakikada Oğuzhan’ın ara pasını Cenk Tosun topuğuyla ceza alanı içerisinde bulunan Emre Akbaba’ya bıraktı. Emre’nin sol ayağıyla yaptığı plase vuruş kalecinin sağından ağlara gitti. 2-3

63. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Berisha kurtardı.


ARNAVUTLUK İLE 10.MAÇ

Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde şimdiye dek Arnavutluk ile 9 maç yaparken, bunlardan 4’ünü kazandı. Rakibine 3 maçta yenilen milliler, 2 kez de eşitliği bozamadı.

Arnavutluk ile şimdiye dek 6 resmi, 3 de özel maç yapan Ay-Yıldızlılar, 5’i Türkiye’de, 4’ü de deplasmanda yaptığı toplam 9 maçta 8 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü. İki takımın son maçı 2005’te oynandı ve milliler, rakibini tek golle geçmeyi başardı.

MİLLİ TAKIM 555. KARŞILAŞMASINA ÇIKIYOR

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile bu akşam Antalya'da yapacağı hazırlık maçıyla 555. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 293'ü resmi, 261'i özel olmak üzere geride kalan 554 maçta, biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldı, 128 defa berabere kaldı, 217 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 238'i deplasmanda, 237'si evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten toplam 727 gol atarken, kalesinde 803 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 554 karşılaşmanın 476'sını Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

LUCESCU DÖNEMİNDEKİ 6.MAÇ

A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 6. maçına Arnavutluk karşısında çıkacak.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2 1 yıllık sözleşme imzalanan Lucescu yönetimindeki milli takım, ilk maçında, FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam ile çıktığı ikinci maçta, Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başarmıştı.

Milli takım, Lucescu yönetimindeki üçüncü karşılaşmasında ise İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0 mağlup olarak Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetmişti.

Türkiye, Rumen teknik adamla çıktığı dördüncü maçta, deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kalmıştı.

Ay-yıldızlı ekip, deneyimli teknik adam idaresindeki ilk hazırlık maçında ise Romanya'ya deplasmanda 2-0 yenildi.

TÜRKİYE'NİN 2017 KARNESİ

Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 6'sı resmi, 3'ü özel 9 maçta, 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Türkiye, iki yenilgisini Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda oynadığı son 3 karşılaşmada, Ukrayna ve İzlanda karşısında yaşadı. Milli takım son yenilgisini ise 9 Kasım'da Romanya ile deplasmanda oynadığı hazırlık maçında 2-0'lık sonuçla yaşadı.

A Milli Takım, 2017 yılında yaptığı maçlarda 12 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 11 gol gördü.