Milli Takımlarını tek başına ipten almış yıldızlar

Milli Takımlarını Dünya Kupası'na tek başına taşımış yıldızlar​
Milli Takımlarını Dünya Kupası'na tek başına taşımış yıldızlar​

Bazı takımlar Dünya Kupalarının doğal favorileridir; bazılarını ise kadrolarında bulunan bir isim favori haline dönüştürebilir. 2018 Dünya Kupası yaklaşırken Gzt Spor ekibi olarak biz de takımlarını sırtlayan ve Dünya Kupası'na taşıyan yıldızları sizler için derledik.

İşte milli takımlarını ipten almış 6 efsane futbolcu;

Jermain Defoe – İngiltere 

                                    
                                    İngiltere 2010 Dünya Kupası’na istediği başlangıcı yapamadı. Bunda kalecilerinin yaptığı hatalar da etkiliydi. Amerika Birleşik Devletleri ve Cezayir ile alınan beraberliklerden sonra gruptan çıkabilmek için son şansı 4 puanlı Slovenya’yı yenmek olan İngiltere, 23. dakikada Jermain Defoe’nun golüyle gruptan çıkmayı başardı.
Jermain Defoe – İngiltere İngiltere 2010 Dünya Kupası’na istediği başlangıcı yapamadı. Bunda kalecilerinin yaptığı hatalar da etkiliydi. Amerika Birleşik Devletleri ve Cezayir ile alınan beraberliklerden sonra gruptan çıkabilmek için son şansı 4 puanlı Slovenya’yı yenmek olan İngiltere, 23. dakikada Jermain Defoe’nun golüyle gruptan çıkmayı başardı.
Francesco Totti – İtalya

                                    
                                    2006 Dünya Kupası’nda şampiyon olan İtalya, 2. Tur’da kendisi için kolay sayılabilecek Avustralya ile eşleşti.

  
İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 51. dakikasında Materazzi kırmızı kart görünce İtalya 10 kişi kaldı.

  
Son dakikada gelen tartışmalı bir penaltı kararı ve topun başına geçen Totti, İtalya’yı Avustralya’ya elenmekten kurtardı.
Francesco Totti – İtalya 2006 Dünya Kupası’nda şampiyon olan İtalya, 2. Tur’da kendisi için kolay sayılabilecek Avustralya ile eşleşti. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 51. dakikasında Materazzi kırmızı kart görünce İtalya 10 kişi kaldı. Son dakikada gelen tartışmalı bir penaltı kararı ve topun başına geçen Totti, İtalya’yı Avustralya’ya elenmekten kurtardı.
David Beckham - İngiltere

                                    
                                    Aslında David Beckham için Dünya Kupaları genelde hüzünlü ve gergin geçmiştir. 1998 Dünya Kupası’ndaki Arjantin maçında görmüş olduğu kırmızı karttan sonra İngiltere’de David Beckham’a karşı bir karalama kampanyası başlatıldı ve bu durum 3 sene boyunca sürdü.

  
6 Ekim’de oynanan Yunanistan maçı ise, Beckham’ın İngiltere halkıyla barışmasını sağladı. Karşılaşmanın son dakikasına 2-1 yenik giren İngiltere’de David Beckham harika bir serbest vuruş golüyle Nikopolidis’i avladı.
David Beckham - İngiltere Aslında David Beckham için Dünya Kupaları genelde hüzünlü ve gergin geçmiştir. 1998 Dünya Kupası’ndaki Arjantin maçında görmüş olduğu kırmızı karttan sonra İngiltere’de David Beckham’a karşı bir karalama kampanyası başlatıldı ve bu durum 3 sene boyunca sürdü. 6 Ekim’de oynanan Yunanistan maçı ise, Beckham’ın İngiltere halkıyla barışmasını sağladı. Karşılaşmanın son dakikasına 2-1 yenik giren İngiltere’de David Beckham harika bir serbest vuruş golüyle Nikopolidis’i avladı.
Cristiano Ronaldo – Portekiz

                                    
                                    Bir önceki Dünya Kupası elemeleri dramatik bir play-off’a sahne oldu. 2014 Dünya Kupası’na katılacak son takım ya İsveç ya Portekiz olacaktı. Bir diğer deyişle ya Zlatan Ibrahimovic’ten ya da Cristiano Ronaldo’dan mahrum kalacaktık.

  
1-0 Portekiz’in üstünlüğü ile sona eren ilk maçın rövanşında deplasmanda İsveç’i 3-2 mağlup eden Portekiz, turnuvaya bilet alma hakkını kazanan taraf oldu. Tabii ki aslan payı, maçta 3 golü de kaydeden Ronaldo’nundu.
Cristiano Ronaldo – Portekiz Bir önceki Dünya Kupası elemeleri dramatik bir play-off’a sahne oldu. 2014 Dünya Kupası’na katılacak son takım ya İsveç ya Portekiz olacaktı. Bir diğer deyişle ya Zlatan Ibrahimovic’ten ya da Cristiano Ronaldo’dan mahrum kalacaktık. 1-0 Portekiz’in üstünlüğü ile sona eren ilk maçın rövanşında deplasmanda İsveç’i 3-2 mağlup eden Portekiz, turnuvaya bilet alma hakkını kazanan taraf oldu. Tabii ki aslan payı, maçta 3 golü de kaydeden Ronaldo’nundu.
Lionel Messi – Arjantin 

                                    
                                    Arjantin 2018 Dünya Kupası’na az daha katılamıyordu. Elemeler Arjantin için hiç de iyi geçmedi. 10 ülkenin 1 grupta yer aldığı eleme maçlarında, son maçlar oynanmadan önceki sıralama dikkate alındığında Arjantin turnuva dışında kalıyordu; son maçta Messi’li Arjantin’in Ekvador maçını kazanmaktan başka çaresi yoktu.

  
Ekvador maçın başında 1-0 öne geçmesine rağmen Lionel Messi’nin 3 golü ile Arjantin, bir mucizeyi gerçekleştirdi ve Rusya’daki Dünya Kupası’na katılmaya son dakikada hak kazandı.
Lionel Messi – Arjantin Arjantin 2018 Dünya Kupası’na az daha katılamıyordu. Elemeler Arjantin için hiç de iyi geçmedi. 10 ülkenin 1 grupta yer aldığı eleme maçlarında, son maçlar oynanmadan önceki sıralama dikkate alındığında Arjantin turnuva dışında kalıyordu; son maçta Messi’li Arjantin’in Ekvador maçını kazanmaktan başka çaresi yoktu. Ekvador maçın başında 1-0 öne geçmesine rağmen Lionel Messi’nin 3 golü ile Arjantin, bir mucizeyi gerçekleştirdi ve Rusya’daki Dünya Kupası’na katılmaya son dakikada hak kazandı.
Thierry Henry – Fransa

                                    
                                    2006 Dünya Kupası’nda finale yükselen Fransa, bir sonraki Dünya Kupası’na neredeyse katılamıyordu ama Henry’nin ülkesine yardımcı oldu.

  
Play-Off turundaki ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Fransa, sahasında ise aynı skorla İrlanda Cumhuriyeti’ne 1-0 mağlup olunca maç uzatmalara gitti.

  
103. dakikada Henry’nin elle kontrol ettiği topta golü atan William Gallas oldu ve Fransa rakibini elemeyi ve Dünya Kupası’na gitmeyi başardı.
Thierry Henry – Fransa 2006 Dünya Kupası’nda finale yükselen Fransa, bir sonraki Dünya Kupası’na neredeyse katılamıyordu ama Henry’nin ülkesine yardımcı oldu. Play-Off turundaki ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Fransa, sahasında ise aynı skorla İrlanda Cumhuriyeti’ne 1-0 mağlup olunca maç uzatmalara gitti. 103. dakikada Henry’nin elle kontrol ettiği topta golü atan William Gallas oldu ve Fransa rakibini elemeyi ve Dünya Kupası’na gitmeyi başardı.