Milli voleybolcuya ölüm tehdidi

Hande Baladın
Hande Baladın

Milli voleybolcu Hande Baladın sosyal medyadan kendisine gelen tehditlerin devam etmesi üzerine can güvenliğinden endişe ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yıldız isimlerinden Hande Baladın'a bir sosyal medya kullanıcısının, "Orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım' dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben devamlı tehdit, taciz, aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Bu kıza 'Senin yüzüne asit atacağım' diyorum, bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" gibi ifadeler kullandığı öğrenildi..

FIVB Milletler Ligi'nde Milli Takım şampiyonluğunun ardından tehditlere başlayan Mustafa N. adlı kişi, genç voleybolcuyu rahatsız etmeye devam etti.

Aldığı mesajlar yüzünden tatili zehir olan Baladın'ın suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Sabah'ta yer alan habere göre şahıs Baladın'ın oynadığı Eczacıbaşı takımına ve sponsor firmaya yönelik "Sizin isminizin kurtuluşu yok. Birinizden birine zarar vermezsem sizden beter olayım" tehditlerinde de bulundu.

"Korkuyorum."

Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede suç duyurusunda bulunurken şu ifadeleri kullandı:

  • "Can güvenliğim yok. Sistematik bir şekilde mesaj atıyor. Korkuyorum."

Avukatından açıklama geldi

Baladın'ın avukatı Efe Oğuz tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20 Temmuz 2023 tarihinde tespit edildiği üzere müvekkil Hande Baladın'a sosyal medya aracılığı ile taciz ve tehdit içerikli mesaj ve ses kayıtları gönderen M.N. isimli şahıs, söz konusu paylaşımlarıyla müvekkilimde korku ve endişeye sebebiyet vermiştir. Aynı şahıs müvekkilin oynamakta olduğu voleybol takımı ve sponsorunun yer aldığı şirket binasına da zorla girmeye çalışmak ve zarar vermek suretiyle aleni şekilde rahatsızlık yaratmaya devam etmiştir. Türk yargı ve emniyetine güvenimiz sonsuzdur."