MKE Ankaragücü'nün 6 puanı silinecek mi?

MKE Ankaragücü idmanında kaleciler çalışıyor.
MKE Ankaragücü idmanında kaleciler çalışıyor.

▬ Spor Toto Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün eski futbolcusu Michael Klukowski'e 3 Mayıs tarihinde yapması gereken ödemeyi yapmadığı için FIFA'dan 6 puan silme cezası alacağı öne sürüldü.

▬ MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, kendilerine FIFA'dan herhangi bir tebligat gelmediğini ifade ederek iddiaların asılsız ve kasıtlı olduğunu ifade etti.

▬ Ankara temsilcisinde 10 yıl önce forma giyen Michael Klukowski, MKE Ankaragücü'nün 9 yıldır sözünü tutmayarak kendisini oyaladığını ifade ederek avukatının işlemleri başlattığını belirtti ve 6 puan silme cezasından haberdar olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında çıkış yakalayan MKE Ankaragücü, gelecek sezon puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre 2010-2011 yıllarında Ankaragücü forması giyen Michael Klukowski'nin taksidinin son ödeme günü geçti. Avusturyalı oyuncunun avukatı bu durum üzerine Süper Lig ekibine uyarı niteliği taşıyan belgeyi gönderdi.

Michael Klukowski'nin Ankaragücü günlerinden bir kare.
Michael Klukowski'nin Ankaragücü günlerinden bir kare.

Kulübe, kalan 160 bin avronun ödenmesi için 23 Nisan tarihinde 10 günlük zaman tanıyan belge gönderilirken Başkent ekibinin son ödeme günü 3 Mayıs olmasına rağmen herhangi bir ödeme yapmadığı belirtildi.

Klukowski'nin avukatının anlaşmanın bozulması sebebiyle FIFA'ya başvurması halinde, Ankaragücü -6 puan cezasıyla karşı karşıya kalacak. Ankaragücü'ne puan cezası gelmesi halinde, bu ceza gelecek sezon uygulanacak.

Michael Klukowski idmanda ısınıyor.
Michael Klukowski idmanda ısınıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, FIFA’dan kendilerine herhangi bir tebligat gelmediğini ve puan silme cezasıyla karşı karşıya kalmadıklarını ifade etti.

  • “Bu futbolcu bizde 10 sene önce oynamış. Gökçekler döneminde transfer edilen bir oyuncu. Biz kendisiyle, avukatlarıyla ve menajeriyle bir anlaşma yaptık. Dört yıldır da parasını ödüyoruz. Ödediğimiz miktar 516 bin avro. Kalan miktar ise yaklaşık 120 bin avro. Bu ay başında 30 bin avro daha ödemiştik. Yalnızca ay sonuna kadar beklemelerini ve ay sonunda hepsini kapatacağımızı söyledik. Bize bir şey demediler. FIFA’dan falan da bize bir talimat gelmedi. 6 puan silinmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bugün bunun gündeme gelmesinin sebebi, kulübü ele geçirme operasyonu. Kaos ortamı yaratıp, Ankaragücü ligden düşsün diye bekliyorlar. Böyle bir karar ya da ceza yok. Ne federasyona ne de kulübümüze bir başvuru yok bu konuda. Art niyetli bir olay. Bize yazı gelmesi halinde ödememizi yaparız."

MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner.
MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner.

Michael Klukowski ne dedi?

Konuyla ilgili Fanatik Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Michael Klukowski ise MKE Ankaragücü’nün 9 yıldır sözünü tutmadığını ifade etti.

Deneyimli futbolcu, “Avukatım şu anda işlemleri başlattı ve bu sezon için Ankaragücü'ne 6 puan silme cezası gelmesi gündemde. Takımın şu anda içinde bulunduğu durumu iyi biliyorum. 6 puanları silinirse küme düşecekler, bunu da biliyorum. Ancak yapabileceğim bir şey yok. Bu konunun şimdiye kadar çözülmesi gerekiyordu” dedi.

Michael Klukowski rakibiyle ikili mücadeleye giriyor.
Michael Klukowski rakibiyle ikili mücadeleye giriyor.
  • “Bu 9 yıldır süren bir konu ve bir türlü çözülmedi. Ankaragücü'nü altliglere düştüğü zamanlarda hep idare ettim, transfer yapabilmeleri için birçok kez kolaylık yaptım ama onlar bana olan sözlerini tutmadı. En son verdiğimiz süre de doldu. Avukatım şu anda işlemleri başlattı ve bu sezon için Ankaragücü'ne 6 puan silme cezası gelmesi gündemde. Takımın şu anda içinde bulunduğu durumu iyi biliyorum. 6 puanları silinirse küme düşecekler, bunu da biliyorum. Ancak yapabileceğim bir şey yok. Bu konunun şimdiye kadar çözülmesi gerekiyordu”