Mohamed Salah Süper Lig'in kapısından dönmüş

Mohamed Salah
Mohamed Salah

Dünya futbolunun zirvesindeki futbolculardan biri olan Muhammed Salah ile ilgili olarak ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Mısırlı yıldızın ülkesinde oynarken Tolunay Kafkas tarafından keşfedildiği ancak Kayserispor'un Mısır liginden bir futbolcuya 1 milyon 200 bin euro vermemek için bu transferi gerçekleştirmediği belirtildi.

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah ile ilgili olay bir transfer gerçeği ortaya çıktı. A Spor'da bir programa katılan Uğur Karakullukçu, Salah hakkında değerlendirmelerde bulunurken ilginç bir gerçeği açıkladı. Liverpool'da kariyerinin zirvesine çıkan oyuncunun Mısır'da oynadığı dönemde Kayserispor'un kapısından döndüğü meydana çıktı.

Uğur Karakullukçu'nun Salah hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

  • "Tolunay Kafkas, Kayserispor'un başındayken Salah'ı istemiş. 1 milyon 200 bin avroya kadar inmiş Mısır kulübü. Kayserispor yönetimi, Mısır Ligi'nden bir futbolcuya 1.2 milyon avro bonservisi çok bulmuş. Sonra Basel'e 2 milyon avroya satıldı.

Mısır'ın Arab Contractors takımından 2.5 milyon avro bonservis bedeliyle Basel'in yolunu tutan Salah burada gösterdiği performansla bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ın da gündemine gelmiş ancak 2014 yılında 16.5 milyon avro karşılığında Chelsea'ye imza atmıştı. Chelsea'de vasat bir sezon geçiren ve sonrasında Roma'nın yolunu tutan Mısırlı futbolcu yıldızını burada bir kez daha parlatarak 42 milyon avro karşılığında Liverpool'a transfer olmuştu.