Vincenzo Montella'dan depremzedelere yardım çağrısı

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella
Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella

Adana Demirspor'un İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'de yaşanan depremlerle ilgili ülke basınına bilgi verdi ve yardım çağrısında bulundu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ülkesi İtalyan basınına Türkiye'deki depremleri ve sonrasında yaşananları aktardı.

Vincenzo Montella, Hatay'da 20 Şubat Pazartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen iki depremle ilgili konuştu. "Burada insanlar sokaklarda, zaten yaşanan büyük korkuya bir yenisi daha eklendi" dedi.

  • İtalyan teknik adam, "Adana'da yaşıyorum. Kendimi buradaki insanlara duygusal ve fiziksel olarak yakın hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İtalyan basını, 48 yaşındaki teknik adamın Türkiye'deki depremzedeler için yaptığı yardımlardan bahsetti. Montella ise İtalyan halkından depremzedelere yardım çağrısında bulundu.

Tecrübeli teknik adam, "İnsanların yardım edeceğine eminim. Bu yardımın ana amacı evsiz kalanlar için prefabrik ev yapmak olacak. Belediye bu konuyla ilgili bir yer belirledi ve oraya bu evlerden yapılacak." açıklamasını yaptı.

Sosyal medyadan da kampanya başlattı

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da yardım çağırısında bulunan Montella, "Bugünden itibaren, geçen 6 Şubat'ta meydana gelen trajik depremden etkilenen Türk halkına somut destek için 'VINCENZO MONTELLA ACİL' İnsani Yardım Derneği aracılığıyla bağışta bulunmak mümkün. Birlikte gerçekten yardımcı olabiliriz." ifadelerini kullandı.