Moses'in filmleri aratmayacak acıklı hayat hikayesi

Victor Moses'in takım arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraf.
Victor Moses'in takım arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğraf.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Victor Moses, çocukluğunda yaşadığı travmalarla yürekleri cız ettiriyor. Henüz 11 yaşında ailesini kaybeden Victor Moses, hayatının sonuna dek unutamayacağı bir manzaraya şahitlik ediyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’nin 1.5 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Moses, birçok meslektaşı gibi büyük sıkıntı ve acılarla dolu bir geçmişe sahip.

Ailesini iç savaşta kaybeden ve amcası tarafından İngiltere’ye kaçırılan Moses, futbola olan yeteneğinin fark edilmesinin ardından bambaşka bir hayata yelken açıyor. İngiliz vatandaşlığına geçmesinin ardındansa adeta yeni biri oluyor.

Hayatın henüz 11 yaşında kocaman bir adama çevirdiği Victor Moses’in hayat hikayesi...

Nijerya’da din savaşlarının olduğu dönemde arkadaşlarıyla top oynamak için toprak sahaya giden Victor Moses, eve döndüğünde hayatının geri kalanında aklından çıkmayacak o manzarayla karşılaşıyor.

Evlerinin yanıp kül olduğunu gören Moses, annesi ve babasının cansız bedenleriyle başbaşa kalıyor. Bu manzaradan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmuyor…

Henüz 11 yaşındayken amcasının yardımıyla İngiltere'ye kaçan Nijeryalı futbolcu, burada koruyucu bir ailenin yanına veriliyor. Acılarını futbol topuyla unutan Moses'in yeteneği çok geçmeden koruyucu ailesi tarafından fark ediliyor ve Crystal Palace'ın altyapısına geçiyor.

Futbol sahasında kısa sürede kendisini kanıtlayınca İngiliz vatandaşlığını da alıyor. Sonra ver elini İngiltere U-16, U-17. U-19 ve U-21 takımları. İngiliz milli takımın formasını bu dönemde tam 25 kez giyiyor.

  • İngiltere U-21 takımında oynadığı bir maçta oyundan alınmasına kızınca doğup büyüdüğü Nijerya takımının formasını giymeye karar veriyor.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸 Victor Moses formayı giydi.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()