Mourinho'nun yerine Pochettino

Mauricio Pochettino maç esnasında kenardan oyuncularını motive ediyor.
Mauricio Pochettino maç esnasında kenardan oyuncularını motive ediyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Jose Mourinho'nun görevine son verilmesinin ardından teknik direktör arayışlarına başladı. Sir Alex Ferguson'ın ardından hiçbir teknik adamla dikiş tutturamayan Kırmızı Şeytanlar, Mauricio Pochettino ile uzun soluklu bir sözleşme imzalamak istiyor.

Teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayıran Manchester United, Portekizli teknik adamın yerini Tottenham’ın başında bulunan Mauricio Pochettino ile doldurmak istiyor.

Portekizli teknik adamın ani ayrılığının ardından geçici olarak Michael Carrick’e emanet edilen Kırmızı Şeytanlar, sezon sonuna kadar efsane isim Ole Gunnar Solskjaer ile anlaştı. Manchester United’in sembol isimlerinden olan Solskjaer ile sezonun ikinci yarısını kapsayan bir sözleşme imzalayan Manchester United yönetimi, ikinci adam pozisyonuna ise Mike Phelan’ı düşünüyor.

Sir Alex Ferguson döneminde de ‘iki numara’ olarak görev yapan Mike Phelan, Glazer ailesinin en güvendiği isimlerin başında geliyor. Solskjaer ve Phelan’dan oluşan bir ikiliyle yaz aylarına kadar devam etmeyi hedefleyen İngiliz ekibi, yeni sezon öncesinde ise Mauricio Pochettino ile uzun soluklu bir anlaşma imzalayacak.

  • Daily Mail’de yer alan habere göre Manchester United, Mauricio Pochettino için yıllık 40 milyon poundluk bir bütçe ayırdı. Arjantinli teknik adamın sözleşmesinde serbest kalma bedeli bulunmaması düşünülüyor.

SIR ALEX FERGUSON ONU İSTİYORDU

Kariyerine Tottenham’da devam eden Mauricio Pochettino, Jose Mourinho’nun göreve gelmesinden önce Sir Alex Ferguson tarafından Manchester United yönetimine tavsiye edilmişti.

2016 yılında Louis van Gaal’in görevden alınmasının ardından Premier Lig ekibinin başına geçmesi gereken doğru kişinin Pochettino olduğunu açıkça dile getiren Sir Alex Ferguson, Glazer ailesi tarafından göz ardı edilmiş ve teknik direktörlük koltuğuna Jose Mourinho oturmuştu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Boss. 😄 #COYS

Tottenham Hotspur (@spursofficial)'in paylaştığı bir gönderi ()