Muslera, kendisinin yerine geçecek kaleciyi kendi belirledi

Fernando Muslera ve Fatih Terim
Fernando Muslera ve Fatih Terim

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı mücadelede sakatlanan ve sezonu kapatan Fernando Muslera'nın sözleşmesi, Skorer'in verdiği habere göre devre arasında feshedilecek. Sarı-kırmızılılar, Uruguaylı eldivenin sözleşmesini feshetmeye hazırlanırken yerine gelecek isim konusunda çalışmalar başladı.

  • Spor Toto Süper Lig'de oynanan Sivasspor maçında sakatlanan ve sezonu kapatan Fernando Muslera ile görüşen sarı-kırmızılı idareciler, Uruguaylı eldivenin sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetme kararı aldı. Galatasaray'da Fernando Muslera'nın ayrılığı sonrası kaleye gelecek isim belli oldu. Sarı-kırmızılıların kiralık olarak transfer etmek istediği isim ortaya çıktı.
  • Galatasaray devre arasında takıma liderlik yapabilecek özelliklere sahip tecrübeli isimlere yönelecek. Yaz döneminde gençleştirme projesine giren ama sezon içerinde çeşitli problemler yaşayan sarı-kırmızılılarda tecrübe eksikliği tespit edildi.
  • Başkan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında hafta içinde yapılan toplantıda bu konunun gündeme geldiği bildirildi. Buna göre sarı-kırmızılılar özellikle orta sahaya lider karakterli tecrübeli 2 takviye yapmayı planlıyor.
  • Galatasaray 6 aylık formülü yine Uruguay’da buldu. Fernando Muslera’nın ağır sakatlığını ve bu sezonki formsuzluğunu dikkate alarak Uruguaylı eldivenle yollarını statü gereği ayırmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar çareyi yine aynı ülkede arıyor.
  • Cim-Bom milli takımda Fernando Muslera’nın yedeği olan Kevin Emiliano Dawson’u gündemine aldı. Uruguay’da Penerol kalesini koruyan 29 yaşındaki eldivenin 6 aylığına kiralanması için sarı-kırmızılılar çalışma başlattı.
  • Cim-Bom’un bu hamlesinde Muslera’nın da etkili olduğu iddia edildi. Tecrübeli kaleci ile anlaşarak 6 aylığına yollarını ayırmayı düşünen sarı-kırmızılılar yine Uruguaylı eldivenin referansı ile hareket etme kararı aldı. Muslera’nın milli takımdaki yedeği Dawson’un 6 aylığına kiralanmasının en uygun yol olduğu fikri ön plana çıktı.
  • Bu hamleyle 1 numara problemini çözmek isteyen sarı-kırmızılılar hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’ni riske etmek istemediği bildirildi. Muslera’nın da vatandaşının ikna olmasında etkili rol oynayacağı belirtildi. Muslera ise gelecek iki sezon tekrar kaleyi devralacak.
  • Sözleşmesi altı aylık fesih edilmesi planlanan Muslera, ayrılık iddiaları için ise "2024’e kadar kalmak için ne güzel bir ülke. Ve kim bilir, belki daha fazla" dedi.