Mustafa Cengiz'den ilginç 'Ndiaye' açıklaması

Badou Ndiaye bu sezon 3 gol kaydetti.
Badou Ndiaye bu sezon 3 gol kaydetti.

Sarı-kırmızılı kulübün mali genel kurul toplantısında konuşan Başkan Mustafa Cengiz,"Ndiaye'yi 16,5 milyon avroya sattık. Sonra aynı futbolcuyu Stoke City'den 750 bin avroya kiraladık. Aslında para vermeyecektik ama gulyabaniler devreye girince 0'a alamadık" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yönetim kurulu olarak 14 aylık görev sürelerinde kulübün borçlarını düşürdüklerini ve mali disiplini sağladıklarını söyledi.

"Ndiaye'de gulyabaniler devreye girdi"

Mustafa Cengiz, sezon başında kiralık olarak kadrolarına kattıkları eski oyuncuları Badou Ndiaye'nin transferinde devreye girenleri "gulyabani" olarak nitelendirdi.

Göreve geldiklerinden sonraki mali tablo hakkında bilgi veren sarı-kırmızılı kulübün başkanı Cengiz, şunları aktardı:

  • Sportif olarak şükürler olsun ki şampiyon olduk ve en yüksek gelir düzeyine ulaştık. 14 ay içinde 2 milyar 205 milyon liralık tahsilat, 2 milyar 203 milyon liralık harcama yaptık. Yıl sonu itibarıyla toplamda artıdayız. 300 milyon liralık kredi ödemesi yaptık. Bonserviste 230 milyon lira, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon, gişeden 171 milyon, yayın hakkından 187 milyon lira gelir sağladık. İlk defa Sportif AŞ'de reel olarak kara geçtik. Göreve geldiğimizde futbolda transfer yasağımız vardı. Ödemeleri yapıp, 3 günde Nagatomo'yu kiraladık. Ndiaye'yi 16,5 milyon avroya sattık. Sonra aynı futbolcuyu Stoke City'den 750 bin avroya kiraladık. Aslında para vermeyecektik ama gulyabaniler devreye girince 0'a alamadık.

Mustafa Cengiz, yaklaşık bir saat süren konuşmasında görev sürelerinde yürüttükleri çalışmalar, sponsorluk, mağazacılık, amatör şubeler, futbolcu giderleri, Mecidiyeköy'de yapımı süren otel ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapılması planlanan spor salonu hakkında detaylı bilgi verdi.