Mustafa Denizli: "TFF, Türkiye'de milli takımı çalıştıracak kaliteli bir hoca bulamadı demek ki!"

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli
Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli

Süper Lig'in 5. haftasında oynanan İzmir derbisinde Altay, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti. Karşılaşmayı yerinde takip eden ZPOR editörü Emre Tanrıver, Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye, milli takım için Stefan Kuntz ile anlaşılması yönündeki düşüncelerini sordu. Denizli, kinayeli bir cevap verdi.

Süper Lig'de 18 yıl sonra oynanan Altay-Göztepe derbisinde, gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Altay, ilk yarısında bir penaltı kaçırdığı ve penaltıdan yediği golle yenik duruma düştüğü maçı, son dakikada Paixao'nun attığı golle 2-1 kazanarak önemli bir galibiyet aldı.

İzmir derbisini yerinde takip eden Zpor editörü Emre Tanrıver, basın toplantısında Mustafa Denizli'ye önce, galibiyet golünü atan Paixao'nun ilerleyen haftalarda daha fazla şans bulup bulamayacağını sordu. Futbolcularla ilgili süre planlaması yapmadıklarını belirten Denizli, "Bunu oyunun gidişatına göre tayin ederiz. Bugün süresi biraz daha uzun oldu. O da oyuna girdikten sonra bu süreyi iyi kullandı. Marco geldiğinden beri Altay için son derece önemli bir futbolcu. Devamlı gol atan ve bu ligde de gol atabileceğini gösteren bir oyuncu. Onu belki 90 dakika değil ama özenle kullanmamız lazım. Özel bir golcü. Maçın gidişatına göre oyunun kaderini her an değiştirebilecek bir oyuncu." şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Emre Tanrıver'in "Birkaç gün öncesine kadar isminiz milli takımla geçiyordu ama Stefan Kuntz ile anlaşma sağlandı. Kamuoyunda şöyle bir tepki var: 'Yabancı futbolcuya karşı olan federasyon, milli takıma yabancı hoca getirdi.' Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna da dikkati çekici bir cevap verdi.

  • "Kamuoyu, esasında tepkilerini iyi veren, duyarlı bir kamuoyu. Tabii, giden bizim hem meslek hayatında arkadaşımız hem de futbol hayatında arkadaşımız Şenol Güneş. Fatih Hoca, geçen hafta Şenol hocamızla ilgili son derece güzel beyanlarda bulundu. Onun üzerine bir şey ilave etmeye gerek yok. Futbol federasyonu demek ki yani Türkiye’de milli takımın başına geçip kalitede teknik adamı bulamadı. Bunu demek lazım. Onun dışında başka ilave edecek bir şey yok."