Nagatomo transferindeki flaş gerçek ortaya çıktı

Nagatomo & Fatih Terim
Nagatomo & Fatih Terim

Galatasaray'ın transferin son gününde Inter'den kadrosuna kattığı Nagatomo'yu Real Betis'e imza atmak üzereyken teknik direktör Fatih Terim'in arayıp, ikna ettiği ortaya çıktı.

Galatasaray'ın transferin son gününde Inter'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Nagatomo'nun transferinin perde arkasından Fatih Terim çıktı.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'ün haberine göre; ara transferin son günlerinde Nagatomo ve kulübü Inter'e transfer teklifinde bulunan Real Betis, oyuncu ve kulübüyle de anlaştı. Sol bek arayan Galatasaray'da ise Asamoah ve Bernat'tan istenilen haberler gelmeyince teknik direktör Fatih Terim, Nagatomo'yu gündemine aldı.

FATİH TERİM TELEFON TRAFİĞİYLE TRANSFERİ BİTİRDİ

Ancak oyuncunun Real Betis’e imza atmak üzere olduğu Galatasaray yönetimi ve Terim’e iletildi. Bunun üzerine Terim, bizzat kendisi devreye girip Inter Kulübü yöneticileriyle görüştü.

Inter yöneticileri ise Fatih Terim’i kırmayıp; "Henüz Real Betis ile kontra imzalamadık, Nagatomo ile anlaşırsanız bizim için sorun yok." cevabını verdiler. Ve Fatih Terim, bu kez Nagatomo’yu ikna etmek üzere telefon trafiği yaptı. Japon oyuncuya, Galatasaray’ın şartlarını, mevcut durumunu, hedeflerini anlatıp, kendisini takımında görmek istediğini belirtti.

İtalya’daki saygınlığını bildiği Terim’in doğrudan kendisini aramasından etkilenen Nagatomo, Real Betis yerine sezon sonuna kadar kiralık olarak Galatasaray’a gelmeye karar verdi. Ve bu transfer, İspanyolların teklifindekinden daha az maliyetle, yani 700 bin Avro kiralama ve 5 aylığına 850 bin avro oyuncu ücretiyle gerçekleşti.