Yusuf Namoğlu dönemi sona erdi

Yusuf Namoğlu gazetecilere poz veriyor.
Yusuf Namoğlu gazetecilere poz veriyor.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, 13 Şubat 2019 tarihi itibariyle görevinden istifa edeceğini açıkladı. Namoğlu, 22. hafta maçlarının hakemlerini atadıktan sonra istifa dilekçesini TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e sunacak.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, hakkında çıktığı istifa ettiği yönündeki haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Namoğlu, henüz istifa etmediğini ancak 13 Şubat Çarşamba günü resmen istifasını sunacağını belirtti.

TRT Spor'da yayınlanan Hedef Süper Lig programına telefonla bağlayan Yusuf Namoğlu, 22. hafta maçlarının hakem atamalarını yaptıktan sonra istifa edeceğini deklare etti.

  • Ben resmi olarak istifamı vermedim. Yarın vereceğim. Bu haftaki atamaları yapmamız gerekiyor. Yeni bir başkanın gelip bunu yetiştirme ihtimali yok. Devlette devamlılık vardır. Kararı çok düşündüm. Türk futboluna daha iyi hizmet etme adına, daha iyi bir ortam meydan getirme adına, kimsenin yıpranmaması adına görevimi bıraktım. Biz dürüstçe görevimizi yaptık. Resmi istifamı verdikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım.

Bu sezon Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok takım, Video Yardımcı Hakem sistemine rağmen puan kaybı yaşamış, Namoğlu bu nedenle sezon başından beri eleştirin hedefinde olmuştu.

Öte yandan, Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, bugün yaptığı açıklamada "MHK'nin gitmesi bizi kesmez, bizim MHK'le işimiz yoktur. Gördüğümüz kadarıyla Yusuf Namoğlu gidici, bize mal etmesinler. Bizim onlarla işimiz yok, bizim işimiz TFF ile. Düdük astıranların o günden sonra aleyhine düdük çalınmadı" ifadelerini kullanmıştı

  • TFF Yönetim Kurulu, 16 Şubat Cumartesi günü Antalya’da olağanüstü yönetim kurulu toplantısı yapacak ve hakemlerin yeni patronunu belirleyecek.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🔴 Yusuf Namoğlu, yarın resmen istifa ediyor.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()