Napoli, Carlo Ancelotti ile yollarını ayırdı

Napoli, Carlo Ancelotti ile Genk maçının ardından yollarını ayırdı.
Napoli, Carlo Ancelotti ile Genk maçının ardından yollarını ayırdı.

İtalya Serie A ekiplerinden Napoli, 4-0 kazanılarak Şampiyonlar Ligi'nde tarihlerinde üçüncü kez grup aşamasından bir üst tura yükselmeyi başardıkları maçın ardından teknik direktör Carlo Ancelotti ile yolların ayrıldığını açıkladı. Gök mavililerin gündemindeki teknik direktör adayının ise Gennaro Gattuso olduğu iddia edildi.

İtalya Ligi’nde son yıllarda şampiyonluk yarışının içinde olan ancak bu sezon lider Inter’in 17 puıan gerisine düşen Napoli, sezon başında göreve getirdiği teknik direktör Carlo Ancelotti’nin görevine son verdi.

Daha önce son 16’ya kalan ve gruptaki son maçında Genk’i 4-0 yenen İtalyan ekibinden yapılan açıklamada, “Carlo Ancelotti’nin sözleşmesinin feshine karar verildi. Napoli ve başkan Aurelie De Laurentiis ile Carlo Ancelotti arasındaki arkadaşlık, karşılıklı saygı devam edecektir” denildi.

 Carlo Ancelotti bu sezon 1.40 puan ortalaması tutturdu.
Carlo Ancelotti bu sezon 1.40 puan ortalaması tutturdu.

Ancelotti, Genk maçı sonrası istifa etmeyeceğini açıklarken; başkan De Laureniis ile toplantı yapacağını söyledi. Ancak kulüp, Genk maçının ardından yayınladığı bildiriyle işbirliğini sonlandırdığını duyurdu.

  • İtalyan teknik adam Napoli ile çıktığı 73 karşılaşmada 38 galibiyet 19 beraberlik 16 mağlubiyet elde etti.

İtalyan medyası, Milan’ın eski teknik direktörü Gennaro Gattuso’nun göreve getirileceğini iddia etti.