Spaletti'den Kim Min Jae'ye övgü

Kim Min Jae
Kim Min Jae

Sezon başında Fenerbahçe'den Napoli'ye transfer olan Kim Min-Jae, Napoli'nin bu sezonki başarısında önemli rol oynuyor. 26 yaşındaki savunma oyuncusu, teknik direktöründen büyük bir övgü aldı.

Napoli forması giyen eski Fenerbahçeli Kim Min Jae gösterdiği performansla göz dolduruyor. Serie A'nın 26. haftasında lider Napoli, Atalanta'yı sahasında 2-0 mağlup etti. Galibiyetin ardından Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti, takımın vazgeçilmezlerinden Min Jae'ye büyük övgülerde bulundu.

"Dünyanın en iyi stoperi"

  • Atalanta maçı sonrası Luciano Spalletti: "Kim; maç başına en az 20 inanılmaz şey yapıyor, benim için o gerçekten dünyanın en iyi stoperi. Ayağında topla koşmaya başladığında, topu beş saniye içinde rakip ceza sahasına sokabiliyor.”

  • Kim Min Jae

  • Gelen transfer soruları üzerine İtalyan teknik adam: "Napoli'den gelen teklifi kabul etmeden önce insanların bu takım için hissettiği tutkuları öğrenmeniz gerekiyor. Böyle bir taraftar kitlesine karşı oynarken her zaman yüksek hedefler koymalı ve cesur olmalısınız. Burada üçüncülük hedefiyle sezona başlayamazsınız."

Napoli, bu sezon Serie A'da 68 puanla en yakın takipçisi Inter'e 18 puan fark atarak lider konumda.

Kim Min Jae ise bu sezon 33 maça çıktı 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

  • Kim Min Jae

  • Gök mavililer 26 yaşındaki savunmacıyı sezon başında Fenerbahçe'ye 18 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattı. Güney Koreli savunmacının Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 35 milyon euro olarak gözüküyor.