Nasri, Antalyaspor'un dengesini bozdu

Samir Nasri Antalyaspor'un dengesini bozdu.
Samir Nasri Antalyaspor'un dengesini bozdu.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kamerunlu yıldız oyuncu Samuel Eto'o'nun açıklamalarını "kriz" olarak yorumladı

Samuel Eto'o krizi büyüyor...

Çalımbay, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl mükemmel bir sezon geçirdiklerini, ligi kimsenin beklemediği şekilde beşinci sırada bitirdiklerini söyledi. Milli maç arasını çok iyi değerlendirdiklerini anlatan Çalımbay, sorunların bu arada çözülmesini beklerken, takım kaptanları Eto'o'nun açıklamalarının takım için iyi olmadığına dikkati çekti.

Kişisel sorunlardan dolayı bıktığını söyleyen Çalımbay, ''Özel sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Hele hele böyle futbolun dışında sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Lige yoğunlaşmak ve başarılı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

'Eto'o'nun problemleri var'

Rıza Çalımbay, her şeyden önce bu krizi çözmeleri gerektiğini belirterek, "Burada göreve başlamadan önce büyük bir krizle karşı karşıyaydım. Şu anda da aynı krizle karşı karşıyayız. Geldiğimde yine Eto'o'nun problemi vardı, transferi vardı. Eto'o kadro dışı kalmıştı. Devre arası oldu yine Eto'o'nun transfer krizleri vardı. O da öyle böyle sıkıntılı şekilde halloldu. Bu, takıma, taraftara, yönetime, Eto'o'ya zarar veriyor" şeklinde konuşarak bu durumun fazla uzamamasını gerektiğini belirtti.

Kendisinin de bir sürü sorunla uğraştığını ifade eden Çalımbay, Galatasaray maçına kadar bu sorunlarla karşı karşıya kalmak istemediğini dile getirdi.

'Sorunlu kaptanın bize faydası olmaz'

Basında hep Eto'o'nun problemleri ve açıklamalarının yazıldığını anlatan Çalımbay, Eto'o'nun yaptığı açıklamalarda kendisine değer verilmediğini söylediğini, oysa ona en güzel şekilde değer verdiklerini aktardı.

Eto'o'nun memnun olduğunu, antrenmanlarını gayet iyi yaptığını, maçlarda da iyi oynadığını vurgulayan Çalımbay, "Kafasındaki sorunlarla maç oynayan takım kaptanının bize faydası fazla olmaz. Şu anda arkadaşımız kafasındaki sorunlarla uğraşıyor. Kendine göre sorunları vardır. Eto'o'nun bu sorunları çözmesi gerekiyor. Bizim bütün oyunculara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Tecrübeli teknik direktör, bu sorunun yönetimle alakalı olduğunu ve şu an Galatasaray maçının düşünülmesi gerekirken bu olaylarla uğraşıldığını dert yanarken, Kamerunlu yıldızın da kolaylık sağlaması halinde olayın tatlıya bağlanacağının altını çizdi.

'Eto'o'nun sözleşmesi devam ediyor'

Eto'o'nun kadro dışı kalıp kalmayacağı yönündeki soru üzerine Çalımbay, kadro dışı olayının olup olmayacağını bilmediğini, bunun Eto'o ile yönetimin görüşmesinin ardından ortaya çıkacağını bildirdi.

Çalımbay, futbolcusuyla sürekli görüştüğünü dile getirerek, "Bunlar 2-3 haftadır süren bir problem. Takım için bazı radikal kararlar verilmesi gerekiyor. Kendi üzerime düşen radikal kararları alacağım. Kimseye taviz vermeyeceğiz. Zaten Eto'o'nun mukavelesi devam ediyor. Tek şey Eto'o'nun yönetimle görüşüp, bütünüyle sahada olması gerekiyor. Çünkü buna ihtiyacımız var. Ama dünkü açıklamalar tabii ki biraz sert olduğu için mecburen bir açıklama yapmamız gerekiyordu" diyerek durumun belirsiz olduğunu ve Eto'o'nun yönetimle yapacağı görüşmeye göre Galatasaray maçına çıkıp çıkmayacağının belli olacağını vurguladı.

'Nasri takımın tüm dengesini bozdu'

Samir Nasri transferinin takım içindeki dengeyi bozup bozmadığı yönündeki soru üzerine Çalımbay, "Tabii ki takım içindeki dengeler bozuldu. Bu bir gerçek. Birisi yüksek birisi düşük. Ama herkesin bir değeri vardır. Bazı dengeleri de oturtmak gerekiyor. Nasri'yi alıyorsunuz. Eto'o'da buraya geldiğinde çok büyük bir miktarla geldi. Fiyatlarda bir dengesizlik var. Galatasaray maçında mutlaka üç puanla ayrılmamız gerekiyor, takımıma yürekten inanıyorum"