NBA yıldızından oruç cevabı

Irving, maçlara oruçlu çıkıyor
Irving, maçlara oruçlu çıkıyor

NBA takımlarından Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers'ı 115-108 mağlup etti. Maça oruçlu çıkan Kyrie Irving, 34 sayı - 12 asistlik skor katkısıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.

Daha önce Müslüman olduğunu ve oruç tuttuğunu açıklayan Irving'e, maçtan sonra oruçluyken nasıl bu kadar enerjik olduğu soruldu.

Muhabir, Irving'e "Güneş'in doğuşundan batışına kadar bir şey yiyip içmiyorsun. O halde 34 sayılık bir performans ortaya koyabilmek için gerekli olan enerjiyi nasıl buluyorsun?" diye sordu. Irving de Ramazan ayının ilahi bir yolculuk olduğunu ifade etti.

"İnançla yürüyorum ve en önemli şey bu" diyen Kyrie Irving, dünya genelinde milyonlarca kardeşinin onun gibi oruç tuttuğunu, herkesin ibadetlerine ve dualarına önem verdiğini söyledi.


Kyrie Irving kimdir?

Kyrie Andrew Irving 23 Mart 1992 Avustralya Melbourne’de doğdu. NBA takımlarından Brooklyn Nets'te oynayan Avustralya asıllı Amerikalı basketbolcu Kyrie Irving, 2011 NBA draftında Cleveland Cavaliers tarafından 1. sıradan seçilmiştir. NBA'deki ilk yılında Cleveland Cavaliers formasıyla NBA Yılın Çaylağı Ödülü'nü kazanmıştır. Daha ilk sezonunda gösterdiği performansla adından söz ettirmiştir. Kyrie, 23 Ağustos 2017 tarihinde Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic karşılığında Boston Celtics takımına takaslandı. Kyrie Irving 2018-19 sezonu sonunda Celtics takımından serbest kaldı. 30 Haziran 2019 tarihinde Brooklyn Nets takımına imza attı.