NBA yıldızlarının parkeye çıktığı Drew League nedir?

Drew League
Drew League

Los Angeles Lakers‘ın süper yıldızı LeBron James'in, Chicago Bulls'un şutörü DeMar DeRozan gibi yıldız isimlerin parkeye adım atarak dikkat çektiği Drew League nedir?

Amerikan basketbolunda Drew League rüzgarı esmeye devam ediyor. 2011'den sonra ilk kez Lebron James'in de Drew League'de parkeye çıkması izleyicileri ekran başına kilitledi.

Peki ya Drew League nedir?

1973 yılında Amerika'nın Los Angeles eyaletinde kurulan bu lig, bünyesinde amatör basketbolcuları barındırıyor. NBA oyuncularının da zaman zaman Drew League'de sahaya çıkmasıyla birlikte turnuvanın popülerliği oldukça arttı ve takım sayısı 24'ten 28'e yükseldi.

  • NBA'de 2011'deki lokavtın ardından oyuncuların lige katılmasıyla birlikte organizasyonun popülerliği arttı. Kurulduğu yıldan sonra her sezon, farklı ülkelerden sporcuların da katılmasıyla büyüyen ligde şu ana kadar 20 bine yakın sporcu sahaya çıktı.

Hangi NBA yıldızları Drew League'de oynadı?

Bu sezon tekrar Drew League'de yer alan LeBron James, daha önce 2011'de de maça çıkmıştı. James'e ek olarak daha önce Kobe Bryant, Kevin Durant, Paul George, James Harden, Chris Paul, ve John Wall gibi isimler de Drew League'de yer aldı.