N'diaye transferinde son dakika pürüzü

N'diaye transferinde son dakika pürüzü​
N'diaye transferinde son dakika pürüzü​

Galatasaray'ın N'diaye'nin Soke City'ye transferinde görüşmelerin başladığını KAP'a bildirmesinin ardından Ada basınında çarpıcı bir açıklama geldi.

GZT Dış Haberler - Sezon başında Osmanlıspor'dan Galatasaray'a gelen Badou N'diaye'nin, Stoke City'ye transferinin resmileşmesi an meselesiyken, İngiltere'den bu transferle alakalı şoke eden bir açıklama geldi.

BBC'de bir spor programına telefonla bağlanan Uluslararası Göç Hukuku konusunda uzmanlaşmış Ian Robinson, Galatasaray'dan Stoke City'ye transfer olması beklenen Badou N'diaye'ninçalışma vizesi alamayacağını söyledi.

Ian Robinson'ın N'diaye'nin transferi hakkındaki açıklamalarım şu şekilde:

  • "Senegalli futbolcu çalışma vizesi alabilmesi içni son iki yılda milli takımıyla uluslararası oyunların yüzde 60'ında oynaması gerekiyor. Ancak Ndiaye sadece 8 kez görev aldı. Bu kurallara uymuyor. Stoke City puan sistemine tabi olan İngiltere Sporcu Vizesi alarak oyuncuya çalışma izni almak istiyor. Gereklilikleri taşımadığı için Stoke City Ndiaye için kesin çalışma izni alır diyemeyiz. Başvuru sahibinin en az 50 puan alması gerekiyor. Kararı bağımsız panel verecek. Karar olumlu ya da olumsuz bugün verilmek zorunda. Umarım Ndiaye'nin şansı yerinde gider ve vizeyi alır" diye konuştu. Bu arada Ndiaye çalışma vizesini alsa dahi bu vizesyle Stoke City'den başka bir İngiliz takımında oynayamayacak. Bir başka İngiliz takımına transferi halinde yeniden çalışma vizesi alması gerekecek."