N'diaye'nin transferinde son dakika engeli

​N'diaye'nin transferinde son dakika engeli
​N'diaye'nin transferinde son dakika engeli

Badou N'diaye'nin transferinde sona yaklaşılırken beklenmedik bir sorun çıktığı ileri sürüldü. Senegalli futbolcunun İngiltere'nin çalışma izni koşullarını karşılayamadığı ve bu yüzden izin alamadığı belirtildi. Stoke City'nin oyuncu için itiraz kuruluna yaptığı başvurudan gelecek yanıtın transferin akıbetini belirleyeceği aktarıldı.

Galatasaray'ın sezon başında Osmanlıspor'dan transfer ettiği Senegalli orta saha oyuncusu, Stoke City'den gelen yüksek teklif sonrasında takımdan ayrılmak istediğini teknik ekibe ve yönetime iletmişti. Fakat bugün çıkan haberlerde oyuncunun transferinde beklenmedik bir sorunun ortaya çıktığı öne sürüldü.

Milliyet Gazetesi'nden Onur Dinçer'in haberinde, 27 yaşındaki oyuncunun İngiltere'deki çalışma izni koşullarını sağlayamadığı söylenirken, bu durumun N'diaye'nin milli takımda yeteri kadar forma giymemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Haberin devamında ise, N'diaye'nin forma giymesi için yapılması gerekenin itiraz kuruluna gidilerek, durumun istisnai olduğuna dair tespit yapılması gerektiğinin altı çizildi.

KARARA GÖRE TRANSFER NETLEŞECEK

  • Oyuncunun tecrübesi ve değeri gibi bazı kriterleri baz alan kurul, puanlama sistemine göre karara varıyor. İstisnai durum kriterleri karşılansa bile kurulun, başvuruları geri çevirme hakkı da bulunuyor. İngiltere'deki durumun açıklığa kavuşmasıyla transferin netleşmesi bekleniyor.