Neymar'ın Dünya Kupası'nda kaç dakika yerde yattığı ortaya çıktı

​Neymar'ın Dünya Kupası'nda kaç dakika yerde yattığı ortaya çıktı.
​Neymar'ın Dünya Kupası'nda kaç dakika yerde yattığı ortaya çıktı.

Brezilya'nın yıldız futbolcusu Neymar Dünya Kupası boyunca ikili mücadelelerdeki davranışları birçok futbolseverin tepkisini çekti. Dünya basınında da yıldız oyuncunun sürekli kendini yere bırakması gündem olunca Brezilya basını bu konu hakkında ilginç bir çalışmanın altına imza attı.

2018 Dünya Kupası öncesinde Paris Saint-Germain formasıyla geçirdiği ağır sakatlık sonrasında tüm dünya Neymar'ın turnuvaya yetişip yetişmeyeceği konusunda merak içindeydi. İyi haber Brezilya Milli Takım doktorundan geldi ve Brezilyalı yıldızın turnuvaya yetiştirileceği açıklandı. Dünya Kupası öncesinde dünya spor basınını sağlık durumuyla meşgul eden Neymar, turnuvanın başlamasının ardından rakipleriyle girdiği ikili mücadeleler ile konuşulmaya başlandı.

Sambacıların 2018 Dünya Kupası'ndaki en önemli kozu olan Neymar, ikili mücadelelerde kendisini yere bırakmasıyla dünya spor kamuoyunun tartışma konusu oldu.

Son 16 turunda oynanılan Meksika karşılaşmasında ayağına gelen darbe sonrasında kendisini sahada yerden yere atan oyuncunun grup aşaması ve son 16 turundaki mücadelelerden toplam ne kadar zaman çaldığı hesaplandı.

Neymar, 2018 Dünya Kupası'nda Brezilya ile çıktığı 4 maçta 2 gol attı, 2 de asist yapma başarısı gösterdi.
  • Öte yandan Neymar'ın geçirdiği ciddi sakatlığın ikili mücadelelerde kendini yere bırakmasına neden olduğu ve kendisinde bir korku psikolojiis oluşturduğu belirtildi.