Nihat Özdemir istifa etti!

Nihat Özdemir istifa etti
Nihat Özdemir istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu, yayıncı kuruluş krizi ve 13 hakeme düdük astırılmaya çalışılması nedeniyle yoğun eleştiriler altındaydı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bugün Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantının ardından istifa etti.

Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, gelişmeyi Twitter'dan duyurdu. Ardından birkaç spor yazarı daha Nihat Özdemir'in istifa ettiğini bildirdi. Federasyondan da resmî açıklama geldi.

  • Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir.
  • Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir.
  • Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Nihat Özdemir kim?

5 Nisan 1950 Diyarbakır doğumlu Nihat Özdemir,Türk iş insanı ve spor yöneticisi.

Evli ve 2 çocuk babasıdır. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinden (şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun olmuştur. Üniversitedeyken Necmettin Erbakan'ın asistanlığını yaptı. İngilizce bilmektedir. Sanayi, turizm ve inşaat alanlarında yatırımları vardır. Ankara'nın Bilkent semtinde ikâmet etmektedir.

Limak adlı bir inşaat şirketi vardır. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın hissedarıdır. MKE Ankaragücü ve Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı. Fenerbahçe'de Ali Şen ve Aziz Yıldırım yönetimlerinde yer aldı. Aziz Yıldırım yönetiminde uzun yıllar Fenerbahçe Başkan Vekili olarak görev yaptı.

1 Haziran 2019'da girdiği TFF başkanlık seçiminde 179 oy olarak federasyonun 42. başkanı oldu.

2020 yılında verdiği bir demeçte Türk futbolunda 9 yıldır şike tartışması yok diyerek Türk futbolundaki şike davasını ima ettiği öne sürüldü. Bunun ardından gelen tepkiler üzerine ihraç istemiyle Fenerbahçe Disiplin Kuruluna sevk edildi. İhraç edilmeden önce Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.