Nihat Özdemir neden istifa ettiğini açıkladı: "Bir gün bile dayanacak gücüm kalmadı"

Nihat Özdemir
Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa eden Nihat Özdemir ilk kez konuştu. Yıpratıldığını söyleyen Özdemir, "Adeta yıldım. İnanın bu adamlarla asla uğraşılmaz" dedi.

TFF yöneticilerinin yayın ihalesi için bir araya geldiği toplantıda Nihat Özdemir olayı damga vurdu. Görev süresinin bitimine daha 1 yıl olan Nihat Özdemir, flaş bir kararla istifa etti.

Neden istifa ettiğini açıkladı

Nihat Özdemir, istifa etme nedenlerini Posta Gazetesi yazarı Faik Gürses'e anlattı.

İşte Özdemir’in ağzından istifanın nedenleri:

“Bu anlık bir olay değildi. Uzun süredir kafamda şekillenen kararı uygulamaya koydum. Geçen hafta katıldığım UEFA görüşmelerimde bu konuyu kendi kendime açtım ve sonunda kararımı verdim. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ istifa sürecinde etken olmuştur. İstediğini yapmadım. Birçok yerde Fenerbahçe ve Galatasaray’ın istifamda rol oynadığı yazılsa da bunun aslı astarı yok.”

“Geldiğim günden beri yıpratıldım. Adeta yıldım. İnanın bu adamlarla asla uğraşılmaz. Ben de bugüne kadar iyi dayandım. 13 hakem ile ilgili alınan kararın Tahkim Kurulu’ndan dönmesi de istifa kararımda asla ve asla etkili olmadı. Maalesef yayın ihalesini gerçekleştiremedik. Katar’da yaptığımız son toplantıda da işler iyi gitmedi. Bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Her şeyin hayırlısı olsun, şimdi hayatımda yeni bir dönem başlıyor.”

İşte Nihat Özdemir'i istifaya götüren o süreç: