"Bizim her yerde elimiz yok"

Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahçe Spor Kulübü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. MHK'nin yaptığı hakem atamalarına değinen Başkan Koç, Sivasspor - Galatasaray maçındaki hakem kararlarına dair de konuştu.

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray maçında, ev sahibi ekibin attığı gol VAR incelemesinin ardından iptal edilmişti. Hakem Erkan Özdamar'ın bu iptali sonrasında birçok futbol yorumcusu, yanlış karar verildiğini ifade etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan tartışmalı karar sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Endişemiz tavan yaptı"

  • "Dün geceki maçtan sonra endişelerimiz tavan yaptı, zirve yaptı. Hakem hatası, şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara da dezavantaj sağlamıştır. Sivasspor'a ve onların rakiplerine de dezavantaj sağlamıştır. Bu iki takımı ilgilendiren durum değil."

"Sivasspor - Galatasaray maçında yaşananlar bizi de ciddi şekilde rahatsız etmiştir"

  • "TFF'nin kronik hakem sıkıntısını gidermek için samimi şekilde çalıştığını ve yeni metotlar getirdiğini, yeni testler getirdiğini, bir dönüşüm olduğunu ancak bu dönüşümün başarılı olması için MHK'nın da aynı yolda yürümesi gerektiğini söylemiştim. Fenerbahçe olarak ciddi şüphelerimiz olduğunu, hoşumuza gitmeyen şeyler olduğunu belirtmiştim. Sivasspor - Galatasaray maçında yaşananlar bizi de ciddi şekilde rahatsız etmiştir."

Serkan Çimen, Halil Umut Meler ve Yasin Kol sözleri

  • "Bu bir ekip işi olduğu için, zorluk derecesi bu kadar yüksek olan bir maça Halil Umut Meler ve uzun süredir birlikte maç yönetmediği yardımcı hakemini atamak garip. Biz bu iki ismin en son ne zaman beraber maç yönettiğini bulamadık."
  • "Serkan Çimen için açıklama yaptık. Trabzonspor maçında bir hakem hatası olduğunu söylemiyorum ancak bunu yapmak garip. 46 yardımcı hakem var, böyle bir maça hangi hakem atanmasın diye sorulsa, Serkan Çimen çıkar."
  • "Yasin Kol, Beşiktaş maçında hata yapıyor ve daha sonrasında sadece 3 maçta görev alabiliyor. Fazlasını söyleyeyim, Yasin Kol'un hakemliği devre arasında bitirilecek. Yani artık Süper Lig'de maça çıkamayacak."

"Nizami bir gol iptal edildi"

  • "Dün nizami bir gol iptal edildi. Kimse nedenini bilmiyor. Dünkü olayı, Türk futbolunun geleceği için büyük bir fırsat olarak görüyorum. Daha 15. haftadayız, bunu düzeltecek vaktimiz var. Dünkü olaylardan ders alıp doğru adımları atarsak, bu düzelebilir."

"Bizim her yerde elimiz yok"

  • "Bizim her yerde elimiz yok. Bize daha önce VAR kayıtları da verilmedi. İnşallah soru işaretlerini giderecek açıklama yapılır."
  • "Ben dünkü durumu çok büyük bir fırsat olarak görüyorum. Şu ana kadar niyetinden şüphe etmediğim federasyonun, gerçek anlamda niyetini burada göreceğiz."

"Yapay zeka yeni bir sistem"

  • "Yapay zeka sistemi yeni bir sistem. Bu sistemi koymak bile federasyonun niyetini gösteriyor. Federasyonumuz iyi niyetli ancak tecrübeli değiller. Fakat getirilen sistem doğru işlerse, büyük fayda getirir. Bizim şüphemiz, verilerin manipüle edildiği. Yan hakemlerin atamasını bize göstermediler. Niye göstermediler bilmiyorum. Niyet iyi, yeni sistem uygulanmak isteniyor ancak yapay zeka diye de her şey doğru olacak diye bir şey yok. Toplum bilgilendirilmeli."