Novak Djokovic için mahkeme kararını verdi!

 Novak Djokovic
Novak Djokovic

Avustralya'ya aşısız olduğu için alınmayan Novak Djokovic için mahkeme kararını verdi. Sırp tenisçi için verilen sınır dışı kararı kaldırıldı..

Djokovic, sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'a katılmak için Melbourne'e gitmiş ve hiç beklemediği bir olayla karşılaşmıştı.

Djokovic'in sınır dışı kararı iptal edildi.
Djokovic'in sınır dışı kararı iptal edildi.

Teniste erkekler dünya 1 numarasının aşısız olması sebebiyle ülkeye giriş vizesinin iptali sonrası sığınmacıların tutulduğu otele yerleştirilmişti.

Mahkeme sınır dışı kararını iptal etti

Novak Djokovic'in avukatları vize iptaline karşı yaptığı itiraz için mahkeme bugün kesin kararını verdi.

Mahkeme, Novak Djokovic'in aşısız olduğu için Avustralya Açık öncesi sınır dışı edilme kararını iptal etti ve gözaltındaki tenis yıldızının serbest bırakılmasına karar verdi. Djokovic isterse Avustralya'da kalabilecek ve Avustralya Açık'a katılabilecek.

Novak Djokovic'in davayı kazanmasına rağmen Avustralya Açık'a katılım hakkı belirsizliğini koruyor.
Novak Djokovic'in davayı kazanmasına rağmen Avustralya Açık'a katılım hakkı belirsizliğini koruyor.

Mahkemeye sunulan belge

Avukatların mahkemeye sundukları belgede; "Novak Djokovic, Avustralya Tenis Federasyonu Baş Tıbbi Yetkilisinden kısa süre önce iyileştiği gerekçesiyle kendisine Covid aşısından tıbbi muafiyet verildiğine dair bir mektup almıştır. Muafiyet Sertifikası'nda belirtildiği gibi ilk pozitif Covid PCR testinin tarihi 16 Aralık 2021'dir ve bu tarihin üzerinden 14 gün geçmiştir. Djokovic'in son 72 saat içinde ateşi veya Covid-19 hastalığına bağlı solunum belirtileri yoktur" denildi.