Nuri Şahin’in paylaşımı olay oldu! Herkes bunu araştırıyor

​Nuri Şahin’in paylaşımı olay oldu! Herkes bunu araştırıyor
​Nuri Şahin’in paylaşımı olay oldu! Herkes bunu araştırıyor

Borussia Dortmund’lu milli futbolcusu Nuri Şahin, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.

Alman ekibi Borussia Dortmund’ta forma giyen Nuri Şahin yaptığı paylaşımla olay oldu. 29 yaşındaki milli futbolcu Instagram hesabından son derece ilginç bir stadyumun görselini paylaştı. Nuri’nin Lofoten Adaları oluğunu belirttiği yer hakkında takipçileri araştırma yapmaya başladı. Nuri’nin paylaşımında yer alan adalar gerçekten nefesleri kesen bir güzelliğe sahip.

Lofoten Adaları nerede?

Lofoten Adaları, Norveç’in kuzey batı kıyısında kuzey kutup dairesinde yer alıyor. Söz konusu adalar suyun üstünde ve altında yer alan köprülerle birbirine bağlanıyor.

Buz gibi!

24.500 kişinin yaşadığı adalar dünyadaki en soğuk yerlerden biri. Lofoten'de balıkçılık en önemli geçim kaynadığı durumunda. Bölgeye genellikle dağcılık ve tırmanış sporuyla ilgilenen turistler akın ediyor.

Edebiyatçıların gözünden

Peki, bu eşsiz güzelliği ziyaret etmeden orası hakkında en güzel bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Elbette kitaplar sayesinde. Dünya edebiyatının önemli isimlerinden ve bilim-kurgunun kurucularından gösterilen Jules Verne'nin Denizler Altında Yirmi Bin Fersah isimli kitabında Lofoten'den de söz ediliyor.

Ayrıca Norveçli yazar Johan Bojer'in 1923 yılında yayınlanan "The last of the vikings" adlı eserinde de Lofoten'den söz ediliyor.