Beşiktaş - Karagümrük hazırlık maçının detayları ortaya çıktı

Beşiktaş - Karagümrük
Beşiktaş - Karagümrük

Milli arada oynanan Beşiktaş - Karagümrük hazırlık maçında yaşanan olayların detayları ortaya çıktı. İşte tüm yaşananlar...

Beşiktaş, milli arada Fatih Karagümrük ile hazırlık maçında karşılaşırken siyah beyazlılar 2-0 galip gelmiş, maç içinde yaşananlar gündeme damga vurmuştu.

Detaylar ortaya çıktı

Çıkan haberlerde basına kapalı gerçekleştirilen müsabakanın detayları açıklandı.

Salih Dursun'un ayağındaki topa hareket halindeyken yatarak müdahale etmeye çalışan Emirhan Delibaş'ın faul yaptığına hükmeden hakem Burak Taşkınsoy, oyunu durdurdu. Top da o esnada dışarı çıktı. Sinirlerine hakim olamayan Salih Dursun, yerde oturan 20 yaşındaki oyuncunun kaburgasına tekme attı, korkuya kapılan genç Emirhan kendisini korumak amacıyla yere kapandı. Salih, attığı sert tekmenin etkisiyle bir de Emirhan'ın üzerine düştü ve kolu da aynı şekilde kafasına geldi.

Salih'e özellikle Cenk ve Ghezzal tepki gösterdi. Cenk, "Hayırdır, sen kime vuruyorsun?" diye çıkıştı. Kırmızı kart yedikten sonra apar topar sahadan çıkarılan Salih'in maçtan sonra, "Kendimi kaybettim" dediği kaydedildi. PFDK ise FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi maçtan men ve 26 bin TL ile cezalandırılmasına karar verdi.

43. maddede "Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunanlara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir" ifadesi olmasına rağmen 12. maddedeki "Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır. (2) Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir" maddesini devreye sokup, Salih'i 2 maçla cezalandırdı. Şimdi Tahkim Kurulu'nun nihai kararı merak ediliyor.

Bunlara da göz atın: