Olimpiyat Oyunları'nda trajik şekilde can veren 6 isim

​Olimpiyat Oyunları'nda trajik şekilde can veren 6 isim
​Olimpiyat Oyunları'nda trajik şekilde can veren 6 isim

Her dört yılda bir, birbiriyle paralel olacak şekilde yaz olimpiyatları ve kış olimpiyatları düzenleniyor. Tarihi çok eskilere dayanan bu organizasyon sırasında ise kayıtlara geçen 6 trajik ölüm mevcut.

Olimpiyat Oyunları tarihin en eski spor organizasyonu olma özelliğini taşıyor. 1900’lü yıllarda modern halini alan oyunları eski Yunan’a kadar dayanıyor. Uzun yıllardır organize edilen yaz ve kış oyunlarında kayıtlara geçen 6 ölüm mevcut.

İşte olimpiyat oyunlarında vefat eden 6 sporcu:

Kazimierz Kay-Skrzypecki 

                                    1909 doğumlu Polonyalı kızak sporcusu Kazimierz Kay-Skrzypecki, 1964 Kış Oyunları sırasında feci şekilde can verdi. Polonyalı sporcunun antrenman sırasında yaşanan kazada hayatını kaybettiği biliniyor.
Kazimierz Kay-Skrzypecki 1909 doğumlu Polonyalı kızak sporcusu Kazimierz Kay-Skrzypecki, 1964 Kış Oyunları sırasında feci şekilde can verdi. Polonyalı sporcunun antrenman sırasında yaşanan kazada hayatını kaybettiği biliniyor.
Ross Milne

                                    4 Ekim 1944 doğumlu Avustralyalı kayakçı Ross Milne, 1964 yılında Avusturya Innsbruck'ta gerçekleştirilen kış oyunlarına katılan kafilede yer aldı. Innsbruck Kış Oyunları 29 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. 20 yaşındaki Ross Milne oyunlar başlamadan 4 gün önce gerçekleştirilen idman sırasında kaza geçirdi. Feci şekilde yaralanan kayakçı yaşamını yitirdi.
Ross Milne 4 Ekim 1944 doğumlu Avustralyalı kayakçı Ross Milne, 1964 yılında Avusturya Innsbruck'ta gerçekleştirilen kış oyunlarına katılan kafilede yer aldı. Innsbruck Kış Oyunları 29 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. 20 yaşındaki Ross Milne oyunlar başlamadan 4 gün önce gerçekleştirilen idman sırasında kaza geçirdi. Feci şekilde yaralanan kayakçı yaşamını yitirdi.
Nicolas Bochatay

                                    1992 Kış Oyunları Fransa'nın Albertville şehrinde düzenlendi. Kayakçı Nicolas Bochatay 22 Şubat 1992'de hız finallerinde kar temizleme aracıyla çarpıştı ve yaşamını yitirdi.
Nicolas Bochatay 1992 Kış Oyunları Fransa'nın Albertville şehrinde düzenlendi. Kayakçı Nicolas Bochatay 22 Şubat 1992'de hız finallerinde kar temizleme aracıyla çarpıştı ve yaşamını yitirdi.
Nodar Kumaritashvili

                                    25 Kasım 1988 doğumlu Gürcü kızakçı Nodar Kumaritashvili, 12 Şubat 2010'da Kanada Vancouver'de gerçekleşen 2010 Kış Oyunları'nda yaşama gözlerini yumdu. Oyunların ilk gününde yaptığı idman sırasında sırtüstü sürat kızağıyla saatte 143.3 kilometre hıza ulaşan Kumaritaşvili başını demir bir çubuğa vurdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Gürcü sporcu 21 yaşında vefat etti.
Nodar Kumaritashvili 25 Kasım 1988 doğumlu Gürcü kızakçı Nodar Kumaritashvili, 12 Şubat 2010'da Kanada Vancouver'de gerçekleşen 2010 Kış Oyunları'nda yaşama gözlerini yumdu. Oyunların ilk gününde yaptığı idman sırasında sırtüstü sürat kızağıyla saatte 143.3 kilometre hıza ulaşan Kumaritaşvili başını demir bir çubuğa vurdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Gürcü sporcu 21 yaşında vefat etti.
Francisco Lazaro 

                                    1891 doğumlu Portekizli Francisco Lazaro ülkesinde üç maratonda birincilik elde ettikten sonra 1912 İsveç Yaz Oyunları'na gönderildi. Portekiz Lizbon'da otomobil fabrikasında çalışan Lazaro, amatör bir sporcuydu. Oyunlara katılan Lazaro, maraton start aldıktan kısa bir süre sonra fenalaştı ve yaşamını yitirdi. O dönemde Lazaro'nun sıvı kaybından dolayı ani şekilde vefat ettiği açıklandı.
Francisco Lazaro 1891 doğumlu Portekizli Francisco Lazaro ülkesinde üç maratonda birincilik elde ettikten sonra 1912 İsveç Yaz Oyunları'na gönderildi. Portekiz Lizbon'da otomobil fabrikasında çalışan Lazaro, amatör bir sporcuydu. Oyunlara katılan Lazaro, maraton start aldıktan kısa bir süre sonra fenalaştı ve yaşamını yitirdi. O dönemde Lazaro'nun sıvı kaybından dolayı ani şekilde vefat ettiği açıklandı.
Knut Jensen

                                    Danimarkalı bisiklet sporcusu Knut Jensen, 1960 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katıldı. Yol yarışı sırasında bir anda yerde kalan Danimarkalı sporcu yaşamını yitirdi. Ölümün ardından Jensen'in doping kullandığı için vefat ettiği belirtildi. Ancak bir yıl sonra yetkililer 24 yaşında vefat eden Jensen'in sıcak çarpması nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Knut Jensen Danimarkalı bisiklet sporcusu Knut Jensen, 1960 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katıldı. Yol yarışı sırasında bir anda yerde kalan Danimarkalı sporcu yaşamını yitirdi. Ölümün ardından Jensen'in doping kullandığı için vefat ettiği belirtildi. Ancak bir yıl sonra yetkililer 24 yaşında vefat eden Jensen'in sıcak çarpması nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

                                    Bu arada 2020 Yaz Olimpiyatları 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak. 2022 Kış Olimpiyatları ise Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek.
Bu arada 2020 Yaz Olimpiyatları 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak. 2022 Kış Olimpiyatları ise Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek.