Olimpiyata son dakikada yetişti, altın madalya kazandı

Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyata son dakikada yetiştiği ortaya çıktı.
Busenaz Sürmeneli'nin olimpiyata son dakikada yetiştiği ortaya çıktı.

Olimpiyat tarihimizde bokstaki ilk altın madalyayı kazanan Busenaz Sürmeneli'nin, Tokyo'ya son anda yetiştiği ortaya çıktı. Mart ayında elinden ameliyat geçiren milli sporcunun, kota müsabakalarına katılmasına bile imkânsız gözüyle bakılıyordu ama o olimpiyatlara katılıp altın madalya kazandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan iki sporcumuzdan biri olan Busenaz Sürmeneli'nin bu başarısının arkasında, muhteşem bir azim hikâyesi yatıyor. Milliyet'ten Ümit Avcı'nın özel haberine göre milli sporcu, bir gece yarısı operasyonuyla kota müsabakalarına katıldı ve Tokyo vizesi aldı.

Elindeki sakatlık nedeniyle uzun süre sıkıntı yaşayan milli boksör, doktor doktor gezse de bir çözüm bulamadı. Yaklaşık 5 ay önce Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve milli takım antrenörü Cahit Süme ile birlikte, spor yaralanmaları konusunda uzman Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu'nun kliniğine gitti. Beyzadeoğlu, Busenaz'ın sorununun ameliyat ile düzeleceğini ama kendisinin iş için ABD'ye gitmesi gerektiğini söyledi.

Gece yarısı hastaneye gitti

Tahsin Beyzadeoğlu, ameliyatın en erken 1 hafta sonra gerçekleşebileceğini söyledi. Çünkü ertesi sabah uçağı vardı. Haziran ayında kota müsabakaları başlayacağı için 1 günün bile önemi büyüktü. Busenaz'ın bir an önce ağrılarından kurtulup çalışmalara başlaması gerekiyordu.

Federasyon Başkanı Gözgeç, durumu anlattı. O andan itibaren adeta seferberlik ilan edildi. Hastane hemen hazır hale getirildi ve ameliyat ekibi oluşturuldu. Busenaz Sürmeneli, gece saat 04.00 sularında hastaneye gitti ve sabaha doğru ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyatın ardından ağrılarından kurtuldu. Doktor Beyzadeoğlu da uçağına yetişti.

  • Önce kota aldı, sonra altın madalya
  • Ameliyattan 2,5 ay sonra Tokyo vizesi alan Busenaz Sürmeneli, boksta tarihimizdeki ilk altın madalyayı kazanarak büyük bir gurur yaşattı.

Kaynak: Milliyet